Kinderen van basisschool De Hobbendonken schenken Nationaal Schoolontbijt aan de Voedselbank
Kinderen van basisschool De Hobbendonken schenken Nationaal Schoolontbijt aan de Voedselbank Foto: Bas van den Biggelaar

KINDEREN DE HOBBENDONKEN DENKEN AAN MINDER BEDEELDEN

Schoolontbijt gaat naar Voedselbank

Minder dan 10 procent van het gewoonlijke aantal onderwijsinstellingen deed dit jaar mee aan het Nationaal Schoolontbijt: vorig jaar namen 2.750 scholen in Nederland deel, dit jaar waren het er 228. Het initiatief startte dinsdag en duurt tot en met morgen, vrijdag 6 november. De kinderen van basisschool De Hobbendonken in Boxtel schonken hun ontbijtje aan de Voedselbank.

Met steekwagens, bolderkarren en speelgoedfietsen vol eten liep een groep kinderen van basisschool De Hobbendonken dinsdag de poorten uit. Op straat stond namelijk een busje van de Voedselbank. Normaal zouden de leerlingen het eten dat zij kregen van de organisatie van het Nationale Schoolontbijt zelf opsmikkelen, maar dat ging dit jaar niet. Simpelweg omdat geen hulpouders ingezet konden worden om alles te regelen. Daarom besloot de school aan de Beneluxlaan iets goeds te doen voor een ander en schonk zij het eten aan mensen die zijn aangewezen op de Voedselbank.

In deze regio deden alleen de Prinses Amaliaschool (Reginahof), de Willibrordusschool (Esch) en twee scholen voor speciaal onderwijs mee: Vada College (De La Salle) en Hub (Tijvert).


p Leerlingen van De Hobbendonken schonken hun schoolontbijt dinsdag aan de Voedselbank. (Foto: Bas van den Biggelaar).