Handboogteam L'Union Boxtel blijft aan kop in ereklasse indoor

Voor handboogvereniging L'Union Boxtel is de competitie op de achttien meter gevorderd tot de vierde ronde. Het eerste indoorteam behaalde vorige week dinsdag 797 punten, voldoende om de eerste plaats vast te houden in de hoogste klasse, de ereklasse.

Ad van de Langenberg was wederom de beste van het team met een puntentotaal van 276. Henk Jegers liet 267 punten optekenen en Henri van de Broek 254. Beste deelnemer van de avond was Martijn van de Broek met 287 punten, een persoonlijk record. Hij is echter nog niet speelgerechtigd in een team omdat hij net voor de start van de competitie, toen de teams al aangemeld waren, de boog weer oppakte.

Jelt van de Langenberg liet met 275 punten zien eveneens over talent te beschikken. Omdat dit een inhaalwedstrijd voor hem betrof kon hij niet in het team opgenomen worden, waarin de geblesseerde Marcel van der Lee ontbrak.

Overige uitslagen: Marchel Kluijtmans 261 punten; Frans Kluijtmans 213; Bas van de Plas 211; Jan van de Ven 178 (PR); Ben Westenburg 146 punten.

VIERDE RONDE

Vrijdag was er voor de jeugd en overige disciplines een vierde ronde ingepland. Marchel Kluijtmans behaalde met zijn compoundboog 269 punten, in de klasse barebow kwam Henk Jegers tot een totaal van 162. Bij de jeugd liet Senn Steenbakkers 244 punten noteren, Jelt van de Langenberg kwam ditmaal niet verder dan 242 en Wout Evers wist 224 punten te behalen.