PEP roept Esschenaren op te gaan stemmen


'Laat jouw stem beslissen in wat goed is voor Esch', met die woorden spoort Platform Esch' Perspectief (PEP) de inwoners van Esch aan om op 18 november te gaan stemmen. De dorpsbelangenbehartiger kiest geen partij, maar ziet graag dat de wensen die ze uiteen heeft gezet in het vorig jaar gepresenteerde leefbaarheidsplan in de toekomst werkelijkheid worden.

Om die plannen te realiseren is steun vanuit de politiek nodig. Brede steun, welteverstaan, dus niet gelinkt aan een partij. Met een flyer die deze week bij iedereen in de bus valt roept PEP op om goed te kijken naar welke politieke kleur het beste bij Esch past en daar een stem op uit te brengen.

,,Met elkaar zorgen we dat we klaar zijn voor de toekomst en blijven we ons hard maken voor ons leefbaarheidsplan Esch Stroomt Door", aldus het bestuur van PEP. Dit merkt dat het platform steeds meer her- en erkend wordt door gesprekspartners en dat daardoor zaken die voor Esch van belang zijn sneller van de grond komen.

KANDIDATEN

Het platform wil met dit gebaar vooral het stemmen promoten en juist geen kant kiezen. De Esschenaren die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de verschillende partijen uit Boxtel moeten zich zelf zichtbaar en kenbaar maken aan de inwoners, vindt PEP.

Het leefbaarheidsplan en een begeleidend filmpje zijn te vinden op www.eschperspectief.nl.


Liempdse is medeauteur boek over scheiden

Samen met journalist Erwin Wijman schreef Birgit Vandermeulen uit Liempde het boek Uit elkaar dan met elkaar. In het werk beantwoorden de schrijvers 56 vragen over scheiden.

,,Je zou het een handboek scheiden kunnen noemen", aldus Vandermeulen. Beide auteurs zijn ervaringsdeskundigen.

Scheiden is juist nu actueel omdat door de coronacrisis geliefden meer op elkaars lip zitten en dit een bom kan vormen onder een relatie. Volgens Vandermeulen en Wijman verwachten de Belastingdienst en de Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators een sterke toename van het aantal verbroken relaties.

BESCHIKBAAR

Uit elkaar gaan betekent tal van veranderingen, zeker als er kinderen in het spel zijn. ,,Als we scheidende ouders één ding willen meegeven dan is het: blijf beschikbaar voor je kinderen, fysiek en mentaal. Zij hebben jou nodig. En houd ook oog voor je ex. Alleen al omdat jouw kinderen hem of haar nodig blijven houden", aldus de schrijvers.

Vandermeulen en Wijman houden 19 november een online boekpresentatie. Uit elkaar dan met elkaar ligt al in de boekhandels.