Een vrijwilligster van de Voedselbank nam maandagochtend symbolisch de eerste van 2.400 mondkapjes in ontvangst. Die werden gedoneerd door de SP'ers Rinze van der Veen (midden) en Eric van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Een vrijwilligster van de Voedselbank nam maandagochtend symbolisch de eerste van 2.400 mondkapjes in ontvangst. Die werden gedoneerd door de SP'ers Rinze van der Veen (midden) en Eric van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

SP BOXTEL DONEERT GROTE VOORRAAD MASKERS

Voedselbank blij met 2.400 mondkapjes

Cliënten van de Voedselbank Boxtel e.o. vinden deze week mondkapjes bij hun boodschappenpakket. Ze zijn geschonken door de plaatselijke SP-afdeling. Lijsttrekker Eric van den Broek overhandigde ze maandagochtend samen met raadslid Rinze van der Veen. Deze actie kwam tot stand dankzij belangeloze hulp van DA-drogisterij Van Den Biggelaar in winkelcentrum Oosterhof.

Voor mensen die leven van een minimuminkomen of nog minder kan het flinke financiële gevolgen hebben om gehoor te moeten geven aan de oproep om mondkapjes te dragen. ,,Veel organisaties verstrekken op allerlei manieren al mondkapjes, maar het is wat ons betreft belangrijk dat iedereen binnen de samenleving, ook in deze crisistijd, binnen de coronaregels mee kan doen. Er moet dus alles op alles gezet worden om iedereen te kunnen laten voldoen aan de door de landelijke overheid uitgezette coronarichtlijnen", geven Van den Broek en Van der Veen als verklaring voor de actie. Het tweetal hoopt op een vliegwieleffect, dat veel organisaties hun voorbeeld doet volgen.

Voorzitter Ab Gillhaus van de Voedselbank is blij met de gift en zegt dat de mondkapjes niet alleen worden uitgedeeld aan cliënten, maar ook worden ingezet bij werkzaamheden van vrijwilligers. Gillhaus praat van 'uitdagende tijden' vanwege de coronaproof werkprocessen die meer inzet van vrijwilligers vragen en de toestroom van klanten. ,,Een vitale organisatie als de onze moet door, juist nu."