Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Liempde schrapt Kribkesroute in maand december

De Kribkesroute gaat dit jaar niet door. De tochten door Liempde langs kerststallen in tal van voortuinen en op inritten, zorgde de afgelopen jaren voor veel drukte. Maar dat is vanwege corona nu niet verantwoord, vindt de organisatie.

,,Voor een positieve noot hadden we als organisatie van de Kribkesroute graag weer een paar mooie routes door ons sfeervolle Liempde uitgestippeld. Maar helaas...", melden de organisatoren in een brief aan alle deelnemers. Ze willen én kunnen de tochten niet houden. Dat klinkt misschien vreemd omdat de tochten in de buitenlucht plaatsvinden. Maar reisbewegingen en samenkomsten van mensen veroorzaken, vinden de organisatoren onverantwoord.

,,Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar nu met corona in het achterhoofd, eerder verontrustend", vervolgt de boodschap. Daarom is na overleg met de gemeente besloten de kerststallentocht af te blazen. De organisatie kan niet voldoende veiligheid bieden en wil niet verantwoordelijk zijn voor een toename van het aantal besmettingen.

GIMMESE STALLEKES

Vorige week werd bekend dat in Gemonde dit jaar voor het eerst een kerststallenroute wordt gehouden. Het initiatief is mede ingegeven door de succesvolle edities in Liempde.