Toekomstbeeld Heem van Selis. (Afbeelding: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling)
Toekomstbeeld Heem van Selis. (Afbeelding: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling) Afbeelding: Van Wanrooij

VOORINSCHRIJVING START VOLGENDE WEEK

Heem van Selis maakt start met tweede fase

Terwijl er in het project Heem van Selis druk wordt gebouwd aan de woningen uit de eerste fase, zijn de ontwikkelaars bezig met de voorbereidingen voor het volgende deel van de nieuwe Boxtelse wijk. Vanaf volgende week is het mogelijk om alvast in te schrijven voor verschillende typen huizen.

De tweede fase komt op de plek waar voorheen de kassen van hortensiakweker Van de Ven stonden. Hier worden 56 koop- en twintig huurwoningen gebouwd. Het gaat dan om tweekappers, enkele bungalows en rij- en hoekwoningen variërend in grootte tussen de 117 en 159 vierkante meter woonoppervlakte. Ontwikkelaar Van Wanrooij bouwt 29 woningen, Van Peer zet in deze fase 27 huizen neer. In totaal komen er 465 woningen in de nieuwe Boxtelse wijk. De huurhuizen worden op een later tijdstip uitgegeven door woningbouwvereniging Joost.

Een klein jaar geleden werd er een klap gegeven op het project Heem van Selis. Daarmee kwam na elf jaar een einde aan plannen maken, aanpassen, overleggen en discussiëren. De twee ontwikkelaars, Van Wanrooij uit Geffen en Bouwbedrijf Van Peer uit Oss, gingen voortvarend aan de slag. Er werd archeologisch onderzoek verricht, dat leverde nog enkele interessante vondsten op, en in juni dit jaar begon het bouwrijp maken van de grond.

OVER DE TOONBANK

De 25 hoek- en rijwoningen uit de eerste fase, gelegen naast de Bosscheweg tussen het politiebureau en eetcafé De Oude Ketting, vlogen in een mum van tijd over de toonbank. Dat geeft al aan hoezeer Boxtel snakt naar nieuwe huizen. Er komen ook nog huurappartementen in dit eerste deel van het bouwproject. Het gaat om een tweetal woontorens van ieder zo'n 24 appartementen. Die worden gebouwd in opdracht van Joost, maar het is niet bekend wat hiervan de status is.

Naar verwachting duurt het nog tot 2027 tot alle woningen zijn gebouwd.

INTERESSE

Geïnteresseerden voor de woningen in de tweede fase kunnen op de website van het project alvast het aanbod en alle informatie over de huizen vinden. De voorinschrijving start volgende week. Dan is het mogelijk om voorkeur en bouwnummer aan te geven. Kijk op www.vanwanrooij.nl/boxtel-heem-van-selis/