Het team van de nieuwe sportschool Upfit aan de Rechterstraat. Van links naar rechts: Ian Rooth, Hannah Scharnhorst, Jordy van Homelen, Manon Rooijendijk en Davi de Los Hoyos. (Foto: Hans van Doorn).
Het team van de nieuwe sportschool Upfit aan de Rechterstraat. Van links naar rechts: Ian Rooth, Hannah Scharnhorst, Jordy van Homelen, Manon Rooijendijk en Davi de Los Hoyos. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

KENNISMAKINGSDAG LEVERT NIEUWE ONDERNEMING LEDEN OP

Upfit richt zich op persoonlijke ontwikkeling

JULES HAMELEERS

Boxtel heeft er officieel een sportschool bij. Upfit aan de Rechterstraat 42 opende zaterdag haar deuren. Mensen konden binnenlopen om kennis te maken met het nieuwe bedrijf. ,,We hebben er alweer een paar nieuwe leden bij", aldus trainer en fysiotherapeut in opleiding Ian Rooth.

,,De opening is echt super goed gegaan! Er kwamen veel meer mensen een kijkje nemen dan ik verwacht had. We waren met vier medewerkers bezig om iedereen te woord te kunnen staan", aldus de Boxtelse sportieveling. Hij staat aan het hoofd van de sportschool en heeft de dagelijkse leiding. Investeerders zijn Wim van der Vorst en Paul van Pinxteren.

Upfit kreeg al enkele voorinschrijvingen, maar zag ook zaterdag weer aanmeldingen. De sportschool, die in een pand van 850 m2 aan de Rechterstraat 42 gehuisvest is, wil vooral bekend zijn om zijn ruime openingstijden. Verder wil Upfit zich vooral richten op de persoonlijke ontwikkeling van haar klanten.

Rooth bijna afgestudeerd als fysiotherapeut, waardoor hij extra kennis meeneemt. Daarnaast wil de sportschool mensen vooral helpen met personal trainers, sporten in kleine groepen en persoonlijke trainingsprogramma's. Ook meedoen aan groepslessen is mogelijk, maar dan met maximaal vijftien mensen. Na de bekendmaking van de aangescherpte coronaregels, zijn groepslessen echter voorlopig niet toegestaan.

APP-ONDERSTEUNING

De goed geoutilleerde onderneming biedt sporters meerdere digitale hulpmiddelen: zo zijn er twintig apparaten in te stellen naar de trainingsvoorkeur van de klanten en krijgen zij een app om hen te ondersteunen tijdens het sporten.



p Het team van de nieuwe sportschool Upfit aan de Rechterstraat. Van links naar rechts: Ian Rooth, Hannah Scharnhorst, Jordy van Homelen, Manon Rooijendijk en Davi de Los Hoyos. (Foto: Hans van Doorn).



Alzheimercollecte

De collecteweek van Alzheimer Nederland duurt nog tot en met aankomende zondag, 7 november. Er wordt geld opgehaald om dementie de wereld uit te helpen. Er zijn minder collectanten op pad dan gebruikelijk. Wie niemand aan de deur treft, maar toch wil doneren, kan terecht op www.alzheimer-nederland.nl.