Boxtelse raad vergadert toch, ondanks corona

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen, komt de Boxtelse gemeenteraad dinsdag 10 november toch bijeen in de raadzaal. Onder meer om de bestemmingsplannen voor een fietstunnel in de Tongersestraat en de verbreding van de Keulsebaan vast te stellen. Oppositiepartij Balans, mordicus tegenstander van de fietstunnel, vindt dat de vergadering moet worden uitgesteld, maar dat gaat niet gebeuren maakte een gemeentewoordvoerder hedenochtend bekend.

Gisteren maakte Balans bekend dat zij door de strengere regels niet langer campagne voert op straat. D66 heeft inmiddels eveneens haar fysieke campagne gestaakt. Fractievoorzitter en lijsttrekker Mariƫlle van Alphen van Balans: ,,Het is in onze ogen onverantwoord om in deze tijd bewust fysiek met mensen in contact te komen, met als doel om mensen op je partij te laten stemmen. De gezondheid van onze inwoners gaat ons boven alles." Lijsttrekker Mariƫlle Wijffelaars van D66 hanteert een soortgelijk argument: ,,Nu er slechts groepjes van twee personen zijn toegestaan op straat is het niet verantwoord om buiten campagne te voeren en contact te hebben met inwoners. Daarnaast hebben we als lokale politiek een voorbeeldfunctie."

BEZOEK MARIJNISSEN

De geplande werkbezoeken van de landelijke D66-politici Rob Jetten en Sigrid Kaag gaan niet door. Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, komt morgen, vrijdag 6 november wel naar Boxtel. Zij maakt rond 10.30 uur onder andere een korte rondgang over de weekmarkt.

Balans vindt dat de raadsleden de komende tijd niet bijeen moeten komen voor vergaderingen. Binnen de raadzaal kunnen mensen elkaar immers ook besmetten en bovendien heeft het kabinet opgeroepen om alleen bij elkaar te komen als het strikt noodzakelijk is. ,,Er zijn geen spoedeisende onderwerpen met fatale termijnen, dus als we de raadsvergaderingen uitstellen tot het moment dat bijeenkomsten wel weer verantwoord gehouden kunnen worden, is dat geen probleem", aldus fractievoorzitter Van Alphen.