Op dit moment is er een testlocatie van Coronalab gevestigd in het pand aan Peerkesbos 1. De voorbereidingen voor de horecazaak die er zou moeten komen, liggen tijdelijk stil. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Op dit moment is er een testlocatie van Coronalab gevestigd in het pand aan Peerkesbos 1. De voorbereidingen voor de horecazaak die er zou moeten komen, liggen tijdelijk stil. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

CORONAVIRUS ZET VOORBEREIDINGEN VOOR OPENING STOP

Paviljoen Peerkesbos staat 'in de wacht'


JULES HAMELEERS

Najaar 2019. Dat was de eigenlijke planning voor paviljoen Peerkesbos om de deuren te openen, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. De verbouwing van het horecapand is af, maar nu gooit het coronavirus weer roet in het eten. Voorbereidingen treffen voor een concrete opening heeft namelijk geen zin, want niemand weet op welke termijn en op welke manier de maatregelen zullen versoepelen. Eigenaar Paul Mulder: ,,Korte samenvatting: we staan in de wacht."

Het was niet bepaald een soepel traject voor paviljoen Peerkesbos. Eerder werd de openingsdatum al vooruit geschoven vanwege verlate leveringen en een verbouwing die minder snel ging dan gedacht. En nu heeft Mulder ook nog wat vergunningsproblemen met de gemeente. Daarover wil hij echter niet in detail treden. ,,Maar we zijn nu bezig om dat op te lossen, dat komt helemaal goed."

En dan natuurlijk de coronaperikelen. Nu de horeca op slot is, kan uiteraard ook Peerkesbos niet opengaan. Maar hier concreet voorbereidingen voor treffen is ook lastig. ,,Wanneer de overheid nu groen licht geeft, betekent het niet dat ik morgen open kan", legt Mulder uit. ,,Ik heb geen personeel aangenomen en ook de meubels laat ik nog even niet afleveren. Er is namelijk geen enkele zekerheid over een termijn wanneer de horeca weer open mag."

CORONALAB

Zolang mensen nog niet kunnen lunchen, borrelen en dineren bij Peerkesbos, huist er nu een vestiging van Coronalab in het pand. Bij deze particuliere testlocatie kunnen mensen laten controleren of ze het coronavirus hebben, vanuit bijvoorbeeld bedrijven. ,,Dat is voor ons beide fijn. Voor Coronalab is het de perfecte locatie, omdat het aan de rijksweg ligt en vlak bij 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. En voor mij scheelt het een aantal maanden in de huurkosten", aldus Mulder.

Hoelang Coronalab nog gevestigd blijft in het toekomstig restaurant, is niet duidelijk. Dat ligt aan de omstandigheden. ,,Als er morgen een vaccin is, dan is het natuurlijk al snel niet meer nodig. De overeenkomst is per maand opzegbaar. En nu doen we toch een beetje onze maatschappelijke bijdrage."

STEUNMAATREGELEN

Mulder wacht ook even af omdat landelijke steunmaatregelen voor hem niet gelden. ,,Mijn restaurant is immers nog niet in bedrijf."

De horecaondernemer heeft zijn vizier op het voorjaar van 2021 gericht. Hij hoopt dat tegen die tijd de horeca weer open mag. ,,En het is natuurlijk ook leuker om open te gaan als het zonnetje schijnt. Maar ik durf niks met zekerheid te zeggen."


p Op dit moment is er een testlocatie van Coronalab gevestigd in het pand aan Peerkesbos 1. De voorbereidingen voor de horecazaak die er zou moeten komen, liggen tijdelijk stil. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Sinterklaas spreekt persoonlijke videoboodschappen in


Het in Lennisheuvel gevestigde bedrijf DiscovloerBoxtel biedt in de aanloop naar 5 december de gelegenheid om een persoonlijke videoboodschap van Sinterklaas op te laten nemen.

Harmen Kuppens is met zijn bedrijf DiscovloerBoxtel volledig afhankelijk van evenementen. Zowel als het gaat om de verhuur van verlichte discovloeren als voor de levering van apparatuur voor een silent disco.

Om tijdens de coronacrisis aan de gang te blijven, lanceerde hij in de eerste lockdown een Boxtels kwartetspel. Nu kan er bij hem een interactieve video worden besteld met een persoonlijke boodschap van Sinterklaas. DiscovloerBoxtel maakt gebruik van zogeheten greenscreentechnologie, waardoor het lijkt of de goedheiligman echt in huis komt. Reserveren is mogelijk via www.discovloerboxtel.nl/digisint.. Daar is ook meer informatie te vinden over de werkwijze.