Boxtelaar Jan de Koning fietst eind mei een sponsortocht ten bate van de Hartstichting.
Boxtelaar Jan de Koning fietst eind mei een sponsortocht ten bate van de Hartstichting. Foto: Marion de Koning

BOXTELAAR OP BRES VOOR HARTSTICHTING

Jan de Koning fietst van Den Haag naar Parijs

LINDA VAN DE WIEL

Van Den Haag naar Parijs fietsen. Dat is het doel van Jan de Koning (58). De Boxtelaar doet dit – als het coronavirus het toelaat – eind mei 2021 om geld in te zamelen voor de Hartstichting. ,,Waarom ik deze sportieve uitdaging aanga? Mijn moeder was hartpatiënt, dus geld voor onderzoek is belangrijk. Én ik daag mezelf graag uit.”

De eerste trainingsuren zitten erop, maar waar De Koning nu maximaal zestig kilometer per dag fietst, legt hij tijdens de vierdaagse tocht in totaal 550 kilometer op de pedalen af. ,,Ik ben daarom gestart met een aantal fietstochten per week en als het weer slecht is, spring ik thuis op de hometrainer.”

De sportieveling heeft nog een aantal maanden voorbereidingstijd, want de monstertocht vindt plaats van 27 tot en met 31 mei 2021. ,,De komende periode houd ik me bezig met kilometers in de benen krijgen. Ik wil mijn maximale aantal kilometers opbouwen tot boven de honderd per dag. Dat gaat me vast lukken.”

Toen De Koning de oproep van de Hartstichting voorbij zag komen, aarzelde hij geen moment en meldde zich aan. ,,Alles wordt door de organisatie geregeld: eten voor onderweg en overnachtingen. Het enige wat ik hoef te doen is sponsors regelen. En fietsen natuurlijk.”

Hij vervolgt: ,,Mijn moeder was hartpatiënt en als ik zie hoe belangrijk de ontwikkelingen zijn en hoe snel ze gaan, draag ik daar graag aan bij. De Hartstichting is een mooi doel.”

Maar er is meer. ,,Ik zie deze tocht ook als een sportieve uitdaging. Ik heb me nooit eerder op deze wijze ingezet voor een goed doel. Bovendien houd ik van fietsen. Het houdt me fit en gezond.”

1.000 EURO

De Boxtelaar hoopt met zijn fietstocht duizend euro op te halen. ,,Het minimumbedrag is 550 euro. Omdat ik precies dit aantal kilometers ga fietsen. Maar ik ga voor duizend euro. Meer mag uiteraard. Graag zelfs.”

Tot nu toe fietst De Koning de door de Hartstichting georganiseerde fietstocht alleen. ,,Volgens mij ben ik vooralsnog de enige Boxtelaar die deelneemt. Maar wie weet sluiten zich meer wielerliefhebbers aan. Gezellig!”


Meer weten of Jan sponsoren? Kijk op https://paris.cyclevoorjehart.nl/jan-de-koning-cycle-paris-2021-27-tm-31-mei.


p Boxtelaar Jan de Koning fietst eind mei een sponsortocht ten bate van de Hartstichting. (Foto: eigen collectie).


Afbeelding