JOP verhuist niet naar Brederodeweg


JAN HERMENS

De jongerenontmoetingsplek (JOP) die uit de wijk Boxtel-Oost is weggehaald, zou een plek krijgen achter het tankstation aan de Brederodeweg. Het college van burgemeester en wethouders komt echter terug op dit voornemen na een groot aantal bezwaren van omwonenden.

Buurtbewoners ondervinden nu al veel overlast van hangjongeren op de beoogde plek, zo bleek uit gesprekken. Volgens hen is er sprake van harde muziek, gebruik van lachgas, vandalisme, vuurwerk, intimiderend gedrag en wordt er gedeald.

Eigenaar Looijmans van het tankstation heeft bij de gemeente aangegeven dat hij vreest voor gevaarlijke situaties als de JOP op het doodlopende deel van de Fellenoord achter zijn bedrijf zou komen. Dat is immers in de directe nabijheid van ondergrondse brandstoftanks. Toch hadden B en W daar al rekening mee gehouden. Wettelijk was de locatie akkoord, maar er wordt nu toch van afgezien.

ZELF ZOEKEN

Een nieuwe plek is nog niet gevonden voor de JOP. Maar dat gaat nog wel gebeuren. Want volgens het college is de kans aanwezig dat jongeren zelf een hangplek gaan zoeken, buiten beeld van politie.

Het metalen 'bushokje' dat jarenlang aan de Dr. De Brouwerlaan stond, is ondertussen opgeslagen bij een aannemer. Dit kost 25 euro per maand, de kosten hiervan komen uit het potje jongerenwerk.