Op het trapveldje tussen Robert Schumanlaan en Dommeloord wordt morgen een tiny forest geopend.
Op het trapveldje tussen Robert Schumanlaan en Dommeloord wordt morgen een tiny forest geopend. Foto: Henk van Weert

VORSENPOEL EN MAREMAK KRIJGEN BUITENLOKAAL IN WIJK OOST

Eerste Tiny Forest op een haar na klaar

HENK VAN WEERT

Op de hoek van de Robert Schumanlaan en Dommeloord is vandaag de laatste hand gelegd aan het eerste Tiny Forest in de gemeente Boxtel. Morgen, vrijdag 30 oktober wordt de voorziening, compleet met een buitenlokaal voor basisschool De Vorsenpoel, officieel geopend door wethouder Peter van de Wiel. Dat doet hij met Thijm, een van de leerlingen van de Boxtelse school.

De aanleg van Tiny Forests is een van de vele groene projecten die Boxtel de voorbije jaren opstartte. Wethouder Van de Wiel is er trots op dat duurzaamheid door buitenstaanders wordt benoemd als het dna van Boxtel. Dat stelt de scheidende bestuurder in een uitgebreid interview elders in deze krant. Niet alle fracties in de gemeenteraad zijn er even enthousiast over. Oppositiepartij Balans rangschikte de duurzaamheidsinitiatieven onder de noemer 'hobbyprojecten' van het college van B en W en vindt dat daar veel te veel geld naartoe gaat. Centen die in de ogen van Balans beter besteed kunnen worden, zeker nu de financiƫle situatie van Boxtel zo penibel is.

Dinsdag is groenbedrijf Idverde (de nieuwe naam van BTL in Haaren) in opdracht van de gemeente gestart met de aanleg van het Tiny Forest. Vanochtend waren de medewerkers Ton van Nistelrooij en John van de Sande er nog flink druk mee. Het Tiny Forest is een initiatief van de gemeente, natuurorganisatie IVN, duurzaamheidsclub Transitie Boxtel en basisscholen De Vorsenpoel en De Maremak. Het project werd in januari gelanceerd. Eigenlijk zou de aanleg al in maart plaatsvinden, maar het coronavirus gooide toen roet in het eten. Op het grote grasveld blijft ruimte genoeg om te voetballen en ook de speeltoestellen en de pluktuin blijven overeind. (Foto: Henk van Weert).