Fiat voor overkapping winterterrassen Boxtel


HENK VAN WEERT

Combinatie95 vroeg vorige week om een plan van aanpak voor een volledig en permanent autovrije Markt. Dat komt er voorlopig niet, maar wel stemt het college van B en W in met overdekte winterterrassen op het plein.

Het plan van aanpak voor een autovrije Markt zou in de ogen van Combinatie95 binnen twee maanden op tafel moeten liggen, maar daar willen B en W niet aan meewerken. ,,Het gebruik van de Markt in de zomerperiode is geƫvalueerd met de betrokken partijen, zoals detailhandel, horeca, politie en gemeente. Deze evaluatie zal met u worden gedeeld middels een raadsinformatiebrief. Daarna valt te bezien of er verdere keuzes kunnen worden gemaakt over het gebruik in de komende jaren", antwoorden B en W aan Combinatie95. Wel zegde wethouder Herman van Wanrooij deze week in de raadsvergadering toe dat hij ook burgers bij de evaluatie van de uitgebreide terrassen in de zomer wil betrekken.

De afgelopen maanden hebben horecaondernemers en hun klanten laten zien zich verantwoordelijk te gedragen, concludeerde raadslid Stefan de Nijs van Combinatie95 vorige week. Daarom vroeg hij namens zijn fractie in de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar opnieuw activiteiten op een autovrije Markt toe te staan. Het gemeentebestuur zegt daartoe bereid te zijn, mits deze voldoen aan de gelden coronanoodverordening van Veiligheidsregio Brabant-Noord. Ook het verzoek om de terrassen te overkappen is, waar het kan, akkoord, zo heeft het college aan De Nijs laten weten. Ondernemers zijn daarvan op de hoogte gebracht, aldus B en W. De regels voor de horeca aan de Boxtelse Markt gelden, net als in de zomerperiode, ook voor de overige exploitanten.