Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

OPLEVERING LIEMPDSE STARTERSAPPARTEMENTEN IN VOORJAAR

Breken en bouwen in Kloosterhof

JULES HAMELEERS

De verbouwing van Kloosterhof in Liempde is van start gegaan, meldt de verantwoordelijke woonstichting Joost. In het gebouw in het dorpshart worden veertien sociale huurappartementen voor starters gerealiseerd. Het plan is om de woningen in het voorjaar van 2021 op te leveren.

De vergunning voor de werkzaamheden werd vorige week verleend door de gemeente Boxtel, waardoor de aannemer direct aan de slag kon. De bestemming moest namelijk gewijzigd worden van maatschappelijk naar wonen.

Er bevinden zich al twaalf appartementen in het gebouw, die nu opgeknapt worden. Ook wordt de zolder verbouwd, om daar nóg twee woonruimtes te maken. De planning is niet exact te benoemen, omdat de winterse temperaturen invloed kunnen hebben op de werkzaamheden. ,,We verwachten dat de appartementen in het begin van 2021 af zijn. Twee à drie maanden van te voren kunnen geïnteresseerden zich dan opgeven", aldus een woordvoerder van de woonstichting.

CORONAVIRUS

Wat er met het voormalig Liempdse klooster ging gebeuren, was lang onduidelijk. Eerst wilde Joost de ruimtes verbouwen tot acht iets grotere studio's, maar dit bleek te duur en te complex. Toen werd besloten om er zorgappartementen te realiseren. Het coronavirus deed echter zijn intrede en er was vervolgens een stuk minder vraag naar dit soort woonruimtes. Daarom besloot de woonstichting haar pijlen tóch weer te richten op starters. Wel wordt bij de verbouwing rekening gehouden met een eventuele latere bewoning door ouderen.


p De werkzaamheden in Kloosterhof, dat ooit gebouwd werd als Sint-Alber-tusklooster, zijn vorige week gestart. Er worden veertien startersappartementen gerealiseerd. (Foto: Gerard Schalkx).