BOUWPLAN BLIJFT VOER VOOR DISCUSSIE

Bezwaar ondernemers tegen Zonneweide West

JULES HAMELEERS

Bouwplan Zonneweide West in Liempde blijft voor problemen zorgen. Nu de discussie rondom een opritconstructie bij een bewoonster van de Boxtelseweg op zijn einde leek te lopen, dienen drie ondernemers aan de Bergstraat een bezwaar in. En ook hier blijft de gemeentelijke communicatie een struikelblok.

Achttien woningen en elf appartementen moeten er komen tussen de Boxtelseweg en de Kerkheiseweg volgens het nieuwbouwplan Zonneweide West. Maar het blijft schuren tussen omwonenden en de gemeente. Wethouder Peter van de Wiel riep tijdens raadsvergaderingen meermaals gefrustreerd 'dat er nooit gebouwd gaat worden als we aan elk plan zoveel aandacht besteden'. De omwonenden zeggen niet serieus genomen te worden.


Nu is het de beurt aan Koppen Bouwbedrijf, interieurbouwer InterUnique en Golden Years (oldtimers). Ook zij voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. Na meerdere vragen en enkele maanden verstreken tijd, is het alsnog moeilijk om in contact te komen met de gemeente, stellen de ondernemers in het bezwaarschrift. De redenen: drukte, vakantie, 'ontschoten' en een veranderd systeem.

,,Mijn cliënt vindt het uitermate frustrerend dat er op geen enkele wijze informatie wordt verstrekt en dat er nog niet eens wordt geregeerd op mails. Mijn cliënt is al terecht kritisch op deze ontwikkeling en deze handelwijze draagt zeker niet bij aan hert creëren van draagvlak daarvoor. Eerder is het tegenovergestelde aan de orde", stelt adviseur Rien Jonkers van de ondernemers, die nogmaals aangeeft dat er onvoldoende communicatie is geweest over de bouwplannen. ,,Als dit niet verbetert zullen wij met alle middelen die we beschikbaar hebben ons gaan verzetten tegen het plan."

TE NABIJ BOUWEN

Inhoudelijk steigeren de bedrijven aan de Bergstraat vooral tegen de nabijheid van de bebouwing: op zes meter van hun panden worden er straks woningen opgetrokken. Daarom verwachten zij dat dit hun bedrijfsvoering belemmerd.

De ondernemers zijn niet de enigen die een zienswijze indienen tegen de aanstaande plannen van de gemeente Boxtel. Er liggen nog zes zienswijzen tegen Zonneweide West. Hierbij worden zeer uiteenlopende zaken aangehaald: onder meer waterhuishouding, gebrek aan privacy, te hoge bebouwing en te veel woningen en een geadviseerd asbestonderzoek. De onafhankelijek bezwarencommissie van de gemeente Boxtel moet zich nog buigen over de zienswijzen.