OMWONENDEN VREZEN PARKEERPROBLEMEN

'Appartementencomplex Kleine Aarde is te groot'

JAN HERMENS

De bouw van een duurzaam appartementencomplex met 22 woningen op het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad, stuit op bezwaren van omwonenden. Zij vinden het complex te groot en te hoog en vrezen parkeerproblemen.

De bezwaarmakers hebben het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten. Zij melden: ,,De bewoners van de Munselse Hoeve hebben allen een woning gerealiseerd met schuine kap; verplicht gesteld vanuit de gemeente omdat dit passend is in het historische lint. De lage nok- en goothoogte die daarbij verplicht was, betekende dat er ingeleverd is op mogelijkheden voor de eerste bouwlaag en zolder, maar iedereen is daar creatief en zorgvuldig mee omgegaan om een passend beeld te creëren in de straat. Nu mag er ineens wel afgeweken worden, ondanks dat de bebouwing zichtbaar is en aan dit historische lint ligt."

GROENE LONG

De omwonenden vinden het complex ook te groot voor het gebied met zijn bijzondere natuur. ,,Een groene longfunctie voor de wijk wordt definitief vernietigd", melden zij in hun bezwaar.

PARKEREN

Parkeren vormt volgens de bezwaarmakers eveneens een probleem. Zij vinden dat er te weinig parkeerplaatsen in het plan zijn ingetekend, waardoor zij verwachten dat bewoners of bezoekers uit gaan wijken naar de plekken in de wijk. De omwonenden zien de aanleg van zes parkeerplaatsen voor kort gebruik aan de Munselse Hoeve nabij de kruising met het Planckpad al helemaal niet zitten. ,,De straat is doodlopend voor auto's, dus automobilisten die daar hun voertuig parkeren, moeten dezelfde route ook weer terug. De doorgaande fietsroute wordt intensief gebruikt, maar is smal, bochtig en moeilijk te overzien. We vrezen serieuze ongevallen."

De omwonenden vinden dat parkeervoorzieningen op het terrein van De Kleine Aarde zelf gerealiseerd moeten worden. Mocht daar onvoldoende ruimte voor zijn, dan zien de bezwaarmakers een oplossing: minder appartementen bouwen, dan is er ook minder plaats voor auto's nodig.


Rechtgezet


In het artikel ‘Nepnieuws in Boxtel wekt ergernis en woede' stond in onze vorige editie een fout. Er wordt gemeld dat een nepnieuwspagina het onjuiste bericht verspreidde over een 80-jarige man. Hem zou de toegang tot supermarkt Plus zijn geweigerd omdat hij geen mondkapje wilde dragen. De leugen was echter dat de klant niet binnen mocht omdat hij zijn rollator niet wilde inruilen voor een winkelwagen.


Kort nieuws


Gaslek Puccinistraat

Tijdens werkzaamheden aan het riool in de Puccinistraat in Boxtel hebben werklui woensdagmiddag een gaslek veroorzaakt. Het werk vond plaats omdat de wortels van een boom het riool ingegroeid waren. Bij het uitgraven raakten de medewerkers de gasleiding. De brandweer stelde de situatie veilig tot de netbeheerder van Enexis ter plaatse was om het gas af te sluiten. Inmiddels is het lek gedicht en bewoners kunnen het gas weer gebruiken.


Actie LTV Peppelieren

Tennisvereniging De Peppelieren spoort iedereen aan om ook in deze tijd in beweging te blijven. De club heeft een actie opgezet voor iedereen die tussen 1 november en het einde van het jaar lid wordt. Zij betalen geen inschrijfgeld en tot 31 december geen contributie. Daarnaast krijgen zij 44 euro korting op training. Aanmelden: www.peppelieren.nl.