...JANNO VAN DOORNMALEN...
...JANNO VAN DOORNMALEN... Foto: Jules Hameleers

VERKOOPACTIE VOOR CAFÉS EN RESTAURANTS

Boxtelse ondernemers
in de bres voor horeca

RENS VAN DEN ELSEN

Solidariteit, een woord dat premier Mark Rutte graag in de mond neemt als het erom gaat samen het coronavirus onder controle te krijgen. In Boxtel laten de winkeliers zich nu van hun beste, solidaire kant zien. Ze steken hun noodlijdende horeca-collega's een hart onder de riem. Zij hebben een actie opgezet die wat geld in het laatje moet brengen voor de cafés en restaurants die in zwaar weer zitten.

Het winkelend publiek kan bij een groot aantal zaken in Boxtel een toepasselijk item aanschaffen: een drinkbeker met bestek. Deze kost vijf euro. De gehele opbrengst wordt verdeeld onder alle horeca in Boxtel, die sinds half oktober de deuren heeft moeten sluiten.

De actie komt uit de koker van Janno van Doornmalen van de gelijknamige elektrowinkel aan de Stationsstraat. ,,Toen bekend werd dat alle horeca weer dicht moest vond ik dat we als ondernemers de koppen bij elkaar moeten steken. We zitten in een moeilijke tijd, maar juist nu moeten we elkaar helpen", aldus Van Doornmalen.

MEEWERKEN

Hij benaderde Suzanne Schuurmans van Ring & Go met zijn idee. Die raakte direct enthousiast en klom in de telefoon om de actie vorm te geven. Ze kwam al snel uit bij Pieter Ophof van cadeauartikelenspecialist La Moustache. Hij was direct bereid om een presentje te sponsoren voor de actie. Daarna werd ook contact opgenomen met Ilse Reizevoort van Drukkerij Service Boxtel en ook zij wilde meewerken.

Daarna ging het snel. Want het bleek niet moeilijk om andere detaillisten te vinden die ook wilden deelnemen aan de actie. Een groot aantal winkels in zowel het centrum, Oosterhof als in Selissen bood zich aan om als verkooppunt te dienen.

DONEREN

De beker met bestek is verkrijgbaar bij: Van Doornmalen Elektro, Ducks Telecom, Juwelier Le ClocCaduc, Dreamz Mode, Ring & Go Boxtel, Natasja Fashion, Sigarenmagazijn Voets, Anyfma, Bruna, Beer & Beyond, Proef! Culinair, La Gare Clothing, Wijnhandel Van Uden, Bloemsierkunst Marimba, Decoratieshop de Slaaphoek, DA van den Biggelaar, Dierenspeciaalzaak Boxtel en bakkerij De Leijer.
Met de aanschaf wordt dus direct de Boxtelse horeca gesteund en krijgt de klant een presentje. Van Doornmalen: ,,Ik hoop van harte dat de actie aanslaat en dat we hiermee voorkomen dat er horecazaken over de kop gaan in Boxtel."