Noud Brok legt uit hoe de ligsimulator voor een beter ligcomfort zorgt middels moderne technologieën. (Foto: Rens van den Elsen).
Noud Brok legt uit hoe de ligsimulator voor een beter ligcomfort zorgt middels moderne technologieën. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

VOOR ELKE SLAPER DE BESTE HOUDING

Ligsimulator voor goed matras bij De Slaaphoek

Een perfect matras geeft altijd een optimaal ligcomfort: het geeft steun waar het moet en sluit naadloos op het lichaam aan. Zo'n aangemeten matras is niet standaard, want ieder mens is immers uniek. Maar het kan wel gemaakt worden, dankzij de technologie die in artsencentrum Salzburg is ontwikkeld. De Slaaphoek Boxtel heeft deze techniek in huis.

Eigenaar Noud Brok: ,,De medici in Salzburg hebben een methode ontwikkeld waarmee ze kunnen bepalen hoe iemand ergonomisch correct ligt. Ze stellen vast waar de drukpunten zich bevinden, waar een matras hard moet zijn en waar juist niet. Mensen met schouder- of rugklachten krijgen door deze technologie precies de juist ondersteuning." Of een echtpaar dat nogal in postuur en wensen verschilt? Dan zijn twee aparte matrassen met elk hun eigen samenstelling waarschijnlijk een goede oplossing.

LIGSIMULATOR

Brok heeft in zijn winkel aan de Breukelsestraat een ligsimulator waarmee hij contourmetingen kan verrichten, die via de computer in Salzburg terechtkomen. Brok: ,,Ik ontvang vervolgens een profiel aan de hand waarvan ik een matras op maat kan samenstellen. Dat doe ik met behulp van omega's, elementen met een verschillende vorm en hardheid."
Is een matras samengesteld en bij de klant geleverd, dan is er nog ruim de tijd voor 'finetuning'. Brok: ,,Gedurende een jaar blijven we indien nodig aanpassingen doen, tot het matras helemaal perfect is. Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk en een matras op maat vormt de basis daarvan."
Een van de voordelen van de techniek is, dat wanneer iemand in de loop der tijd zwaarder wordt, een blessure oploopt of bijvoorbeeld kampt met een vastgezette ruggenwervel, de omega's in het matras kunnen worden aangepast.

ADVIES

Slaapexpert Noud Brok geeft met plezier uitgebreid advies aan geïnteresseerden. Een nieuw matras is wellicht een investering, waardoor het zaak is een weloverwogen keuze te maken. ,,Wie precies wil weten wat de technologie inhoudt en wat de ligsimulator voor hem of haar kan betekenen, is welkom in ons erkend testcentrum door Proschlaf. Een matras op maat is een weldaad voor ieders slaap en draagt bij aan gezondheid en welzijn."