Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

TERREIN N9NE KOMT VOL FOODTRUCKS MET LEKKERNIJEN

Boxtel krijgt drive thru-restaurant

RENS VAN DEN ELSEN

Van sushi en roti tot pizza en poffertjes. Een grote variatie aan gerechten is vanaf zaterdag 31 oktober te verkrijgen in het eerste Boxtelse drive thru-restaurant. Het terrein van N9NE Beer, Food & Wine aan de Parallelweg Zuid 35 wordt in de weekenden omgetoverd tot foodtruck-plaza waar allerlei hapjes en menu's zijn af te halen.

Eigenaar Jos Hermans kwam op het idee voor een foodplaza door een soortgelijk initiatief in Breda tijdens de eerste lockdown in maart. ,,Daar was het een groot succes en ik dacht: 'beter goed gejat dan slecht verzonnen'", grinnikt Hermans. Hij vervolgt: ,,Toen we twee weken geleden weer dicht moesten heb ik eerst goed nagedacht over wat ik nu zelf wilde. Dat bezorgen is leuk, maar iedereen doet het al. Ik denk dat mensen er ook graag even tussenuit willen."

Hermans belde met een aantal Boxtelse horecaondernemers om hun interesse te peilen en al snel sloten anderen zich bij het idee aan. Zo ontstond de eerste editie van de Winter Foodtruck Plaza Drive Thru. Het kostte wel wat kruim om het evenement op touw te zetten geeft de restauranteigenaar toe, maar met wat hulp is het toch goed gekomen. ,,Zo had ik alles uitgetekend, wees iemand mij erop dat de auto's in tegenovergestelde richting moeten rijden omdat de bestuurders anders uit moeten stappen om het eten aan te nemen. Tsja, daar had ik nog niet aan gedacht", vertelt Hermans lachend.

VOOR IEDER WAT WILS

Het is dus de bedoeling dat bezoekers met hun auto over de parkeerplaats rijden en hun eten afhalen. Bij de ingang geven ze hun bestelling door om vervolgens bij de betreffende foodtrucks het menu op te pikken. ,,Er is voor ieder wat wils, als zoonlief liever een pizza wil, mama heeft zin in roti en papa in spareribs, dan kan dat allemaal op een locatie afgehaald worden", legt Hermans uit. Er is keuze uit carpaccio, sushi, vitello tonato, Surinaamse soep, roti met kip, pizza, burgers, verschillende pasta's en poffertjes. Ook kan er tot 19.45 uur een drankje besteld worden.

Hermans heeft voor dit concept de handen ineengeslagen met veelal lokale horecaondernemers, zoals In2Sushi, Dutch Mini Pancakes en Bosch Wijnkopers. Hij merkt dat er veel enthousiasme is: ,,Ik kreeg veel positieve reacties, dus ik hoop dat het hier net zo'n succes wordt als in Breda. En als de horeca weer open mag? Dan gaan we door zolang er mensen blijven komen en er vraag is."

Het is de bedoeling dat mensen hun menu thuis nuttigen. Dat is een van de voorwaarden die de gemeente Boxtel en de Veiligheidsregio Brabant-Noord stelden om deze vorm van horeca toe te laten. Hermans: ,,In korte tijd hebben we toch iets moois neergezet. Ik denk dat het een leuke aanvulling is op wat er qua afhaalmogelijkheden al is in Boxtel."

Het Winter Foodtruck Plaza is voorlopig geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Tijdens de openingstijden is het de bedoeling dat iedereen in de auto blijft zitten met maximaal twee personen. Ook wordt er gevraagd om een mondkapje te dragen tijdens het aannemen van de gerechten. Betalen kan alleen contactloos.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/winterfoodtruckplaza....


p De initiatiefnemers van het drive thru restaurant bereiden zich voor op zaterdag. (Foto: Hans van Doorn).


Bibliotheek en Dommelland houden talkshow

Verhalen uit, over en van Boxtel staan zondag 1 november centraal tijdens de live talkshow het KomopVerhaalcafé. De eerste editie vindt plaats in de bibliotheek aan de Burgakker en wordt vanaf 16.00 uur uitgezonden door de lokale omroep Dommelland.

Presentator Joleen van Rooij van Dommelland praat de show aan elkaar, ze wordt daarin bijgestaan door Marlies Germanus van Bibliotheek Boxtel.

Van Rooij ontvangt drie gasten. Bert Engelbart vertelt over het verhalenproject Boxtel - 2020 in 366 verhalen en brengt één van de schrijvers mee. Oud-docent Nick van de Veer is gepassioneerd verhalenverteller en praat daarover en over het ontstaan van Het Verteltheater.

Klaar van der Lippe en Floor Snels van kunstenaarscollectief Young Artists Feed Forward vertellen over het Bidbook Boxtel, dat zij vorig jaar aanboden aan het gemeentebestuur. Het staat vol ideeën voor de invulling van leegstaande panden.