Jack van Hal van Eetwinkel Select bedacht samen met Patrick van den Aker de kinderbox voor KiKa. (Foto: Patrick van den Aker).
Jack van Hal van Eetwinkel Select bedacht samen met Patrick van den Aker de kinderbox voor KiKa. (Foto: Patrick van den Aker). Foto: Patrick van den Aker

BOXTELSE ONDERNEMER ROLT KINDERBOX UIT IN FRANCHISEZAKEN

Eetwinkel Select op de bres voor Kika

RENS VAN DEN ELSEN

De kinderbox die de Boxtelse ondernemer Jack van Hal van Eetwinkel Select in juni introduceerde, wordt uitgerold over alle Eetwinkels in het land. Met de verkoop van de doos gaat steeds 25 eurocent naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De komende maand zet Van Hal zelfs nog wat extra in op het inzamelen van sponsorgeld voor het goede doel.

Van Hal kwam tot het idee in samenwerking met Patrick van den Aker die voor KiKa marathons rent en hiermee geld inzamelt. Vorig jaar zomer opperde de ondernemer bij Van den Aker om een smuldoosje met een speeltje te introduceren. Niet alleen in zijn eigen winkel, maar bij alle locaties van de Eetwinkel-formule. Zo zou het bereik veel groter worden én natuurlijk ook de inkomsten voor Run for KiKa marathon.

GOED DOEL

Er was al wel een kinderbox te bestellen bij de Eetwinkels, maar deze was nog niet gekoppeld aan een goed doel. Het doosje - bestaande uit friet, een snack, wat drinken en een speeltje - is het meest verkochte menu onder kinderen, het idee van Van Hal om de verbinding met Kika te zoeken werd dan ook gewaardeerd.

Het is er vanwege de coronaperikelen nog niet van gekomen om een grootse bekendmaking op touw te zetten, maar op de achtergrond zijn Van den Aker, Van Hal en alle Eetwinkel-vestigingen bezig om ideeën uit te werken om KiKa en de actie nog meer onder de aandacht te brengen bij alle gasten.

BOXTELSE MARATHON

Met de verkoop van elke kinderbox doneert de Eetwinkel-ondernemer een vast bedrag aan Run For KiKa Marathon ten behoeve van KiKa. Van Hal wil dit bedrag in de maand november zelfs nog wat verhogen om de actie van Van den Aker te ondersteunen. De Boxtelse goede-doelenloper organiseert bij gebrek aan marathons er nu zelf een op zondag 22 november in zijn woonplaats. De start en finish van deze loop is bij Eetwinkel Select aan de Sint Severusstraat 16 in Boxtel.

De box kost 5,95 euro, daar zit de bijdrage voor Run for KiKa marathon al bij in.