Dit beeld is zondag 15 november in Liempde niet te zien. Maar de Sint rijdt het dorp ook in 2020 niet stilletjes voorbij, dat is zeker. Hij neemt een bus. (Foto: Albert Stolwijk, 2019).
Dit beeld is zondag 15 november in Liempde niet te zien. Maar de Sint rijdt het dorp ook in 2020 niet stilletjes voorbij, dat is zeker. Hij neemt een bus. (Foto: Albert Stolwijk, 2019). Foto: Albert Stolwijk

PLAK GEEN BEER, MAAR EEN GOEDHEILIGMAN VOOR JE RAAM

Op zoek naar Sint, Piet en... letters


JAN HERMENS

Tijdens de 'intelligente lockdown' in maart en april ging half Nederland op berenjacht. Lisette Braken en José Kelders hebben een Liempdse variant bedacht voor de Sinterklaastijd.

,,We roepen Liempdenaren die binnen de bebouwde kom wonen op om vanaf zaterdag 14 november een geknutselde Sint, Piet of bijvoorbeeld een stoomboot voor hun raam te zetten. Wie mee wil doen, kan zich tot die dag aanmelden. We markeren de adressen met punten op een digitale kaart, zodat gezinnen weten waar ze moeten zoeken", vertelt Kelders.

De organisatie wil bij de knutselwerkjes letters plaatsen, zodat ze een klein competitie-element aan de tocht kan koppelen. Kelders: ,,De deelnemers moeten van de letters een zin vormen. Onder de juiste inzendingen verloten we een prijsje."

RONDJE

Wie de route wil lopen kan dat doen tussen 14 november en 5 december. Het is niet de bedoeling er een massale rondgang van te maken. Gezinnen die er even uit willen, kunnen op hun eigen moment een rondje door het dorp maken.

Liempdenaren die binnen de bebouwde kom wonen en mee willen werken aan de Sint- en Pietenroute, kunnen zich aanmelden bij José Kelders via telefoonnummer 06-12 20 68 86. ,,Als we het buitengebied ook mee zouden nemen, wordt de route te lang voor de kinderen."

BUS

Overigens doet de goedheiligman ook dit jaar Liempde aan, zij het op een iets andere manier dan gebruikelijk. Hij trekt in een bus door het dorp, zodat kinderen naar hem kunnen zwaaien. Niet in een grote groep op een centrale plaats, maar op verschillende plekken.

Er waren meer ideeën om het Sinterklaasfeest te vieren, meldt Nancy van der Heijden van Algemeen Belang Liempde, maar het welbekende virus gooit roet in het eten.