Afbeelding
Foto: Daisy Renders

BEGRAAFPLAATS MUNSEL BLIJFT DONKER

Allerzielen: herdenken, maar geen sfeerlichtjes

De algemene begraafplaats Munsel blijft dit jaar donker tijdens Allerzielen. De afgelopen jaren organiseerde Bijnen Uitvaartzorg op 2 november een sfeervol verlichte tocht langs de graven. Nabestaanden hebben wel de mogelijkheid om individueel het graf van hun dierbare te bezoeken.

Alllerzielen (2 november) is de dag waarop binnen de katholieke kerk alle overledenen worden herdacht. Het coronavirus speelt ook de lichtjestocht parten, maar desondanks wil Bijnen de mogelijkheid bieden dat nabestaanden herinneringen aan hun dierbaren levend kunnen houden. De begraafplaats wordt weliswaar niet sfeervol verlicht en er is ook geen rondgang of een muzikaal intermezzo, maar het is wel mogelijk om de graven te bezoeken.

Daarbij dienen bezoekers van de begraafplaats zich te houden aan de coronamaatregelen. Nabestaanden worden verzocht om overdag of bijvoorbeeld op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november het graf te bezoeken. Op alle dagen dient men de anderhalve meter afstand in acht te houden. Het dragen van een mondkapje wordt aangeraden. Het kan zijn dat de overheid besluit om dit verplicht te stellen. Volg altijd de aanwijzingen op de begraafplaats.

FAKKELS

Bijnen Uitvaartzorg stelt gratis fakkels ter beschikking voor nabestaanden. Deze zijn tot en met maandag 2 november van 09.30 tot 17.00 uur af te halen bij het kantoor aan de Baroniestraat 53 in Boxtel. ,,Buiten het pand staat een marktkraam met de fakkels. Vanuit ons kantoor houden we toezicht op de uitgifte. Kinderen krijgen geen fakkels mee. Als er vragen zijn, kunnen mensen ook even aanbellen“, aldus Wouter van Weert van Bijnen.

Voor nabestaanden die niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk de begraafplaats te bezoeken, kan Bijnen een fakkel plaatsen op het graf. Neem daarvoor contact op met Van Weert of Frans Hoppenbrouwers via telefoonnummer (0411) 68 47 69 of mail naar info@bijnen.nu. Vermeld dan de familienaam, naam van de overledene(n) en het grafnummer. Dit verzoek moet voor vrijdag 30 oktober 17.00 uur binnen zijn.


p In 2018, maar ook vorig jaar, werd de Munselse begraafplaats fraai uitgelicht tijdens Allerzielen. Dat gaat 2 november aanstaande niet gebeuren vanwege het coronavirus. (Foto: Daisy Renders, 2018).