Activiteiten in Mantelzorgweek

Naast de Dag van de Mantelzorg organiseert welzijnsorganisatie ContourdeTwern van maandag 9 tot en met vrijdag 15 november verschillende activiteiten waaraan mantelzorgers kunnen deelnemen. Mits de coronaregels het toelaten...

Die coronaregels gelden zoals het er nu voorstaat tot de nationale Dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november. En dus wordt het volgens mantelzorgcoördinator Veerle Slosse van ContourdeTwern spannend of de geplande gezamenlijke ontbijten en een wandeling over het Liempdse landgoed Velder doorgang mogen vinden.

Desondanks kunnen mantelzorgers zich alvast aanmelden voor de ontbijten met andere mantelzorgers. Die worden gehouden op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 november vanaf 08.30 uur in Lunch bij Trots (Croonpassage) en op donderdag 12 november (08.30) en zondag 15 november (09.00) bij lunchroom De Deugniet aan de Rechterstraat. Mochten die dagen toch geen bijeenkomsten worden gehouden, dan worden in overleg met de betreffende uitbaters andere momenten gepland.

Een gids van Gastvrij Liempde verzorgt zaterdag 14 november vanaf 10.00 uur een wandeling over landgoed Velder. Aansluitend wordt een lunch geserveerd.

Aanmelden voor zowel de ontbijten als de wandeling kan tot 1 november via een inschrijfformulier dat verkrijgbaar is bij Sint-Ursula aan de Baroniestraat of via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl..

WEBINAR

Naast bovenstaande activiteiten houdt Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern op dinsdag 10 november een online workshop. Die kan helpen bij het in evenwicht houden van mantelzorg verlenen en je eigen leven leiden. Mensen kunnen zich inschrijven voor een van de twee webinars om 14.00 of 19.30 uur. Dat kan door vóór 3 november naam, telefoonnummer en woonplaats te e-mailen naar mantelzorglijn@contourdetwern.nl.