Niet meer dan dertig mensen welkom in kerk


Er mogen zowel in het weekeinde als doordeweeks, maximaal dertig bezoekers tegelijk een kerkdienst bezoeken. In niet een van de vier kerken van de Heilig Hartparochie worden plaatsen gereserveerd. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Bezoekers moeten bij binnenkomst en vertrek verplicht een neus- en mondkapje op; dat mag worden afgezet op de zitplaats en tijdens de communie. Kerkgangers dienen de aangegeven looprichtingen te volgen. Hardop zingen is niet toegestaan.

Alle bezoekers worden geregistreerd, zodat er bron- en contactonderzoek kan worden uitgevoerd wanneer dat nodig is. Verder vindt toezicht plaats op het naleven van de regels. De (vuist)regels blijven van kracht: anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden, handen ontsmetten bij binnenkomst en bij de communie, op een gestickerde plaats gaan zitten, de aanwijzingen van de gastvrouwen en –heren volgen.

Het parochiebestuur roept gelovigen op vooral thuis naar de live-uitzending van de zondagse hoogmis in Liempde te kijken. Die begint om 09.30 uur. Mensen die gezondheidsklachten hebben, dienen sowieso thuis te blijven.