Eet Met Je Hart steunt ouderen én plaatselijke horeca


De jaarlijkse campagne Eet Met Je Hart is vanwege de horecasluiting uitgesteld naar december. In die maand wordt aan bezoekers van deelnemende restaurants gevraagd één euro extra af te rekenen. Ook foodwinkels vragen hun klanten dit jaar een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden ontmoetingen voor kwetsbare ouderen gehouden in de horecabedrijven. Die samenkomsten helpen tegen eenzaamheid.

,,In coronatijd is de groep eenzame ouderen verdubbeld. Wij zien dat senioren sterven aan hun eenzaamheid en onze ontmoetingen en acties zijn nu belangrijker dan ooit”, aldus Babs van Geel uit Boxtel. Acht jaar geleden richtte zij stichting Met Je Hart op, die inmiddels afdelingen in diverse gemeenten heeft. Burgemeester Ronald van Meygaarden is ambassadeur van de stichting en steunt de campagne.

,,De horeca is belangrijk voor Met Je Hart omdat we daar onze ontmoetingen organiseren. Wij roepen dan ook iedereen op om de horeca te steunen waar dat kan”, aldus Pleunie van der Weide, vrijwilligster bij de Boxtelse afdeling.

TEGEN EENZAAMHEID

Iemand hebben om de dag mee te bespreken is voor velen heel gewoon. Maar dit geldt lang niet voor alle ouderen. ,,Nu fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn, zijn er tal van andere manieren waarop we voor deze ouderen van betekenis zijn”, aldus Femke Lagerweij, eveneens van Met Je Hart Boxtel. ,,Jaarlijks zorgt de campagne niet alleen voor financiële middelen die wij in Boxtel besteden, maar ook voor nieuwe vrijwilligers die geïnspireerd raken en opstaan tegen eenzaamheid.”

Andere jaren startte de campagne begin november en duurde die zes weken. Omdat de horeca nu gesloten is vanwege corona, gaat de actie pas op 1 december van start. Winkeliers in de voedselbranche worden ook gevraagd zich aan te sluiten. Meedoen kan door een e-mail te sturen naar pleunie.vanderweide@metjehart.nl.

Elly van Weert exposeert in bibliotheek

In Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker is vanaf 2 november het werk te zien van Elly van Weert uit Tiel. De expositie duurt tot 6 december.

Van Weert is sinds haar pensioen actief gaan schilderen en maakt graag realistische bomen, planten en dieren. Ze werkt met olieverf omdat deze intense kleuren heeft, daarbij let ze veel op licht en schaduw.

De tentoonstelling is te zien tijdens openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 16.30 uur.