Lijsttrekkers tegenover elkaar in verkiezingsdebat


Via een fris videoformat brengt stichting Brabants Centrum in aanloop naar de verkiezingen het lijsttrekkersdebat gratis bij de mensen thuis. Zaterdag 7 november vinden de opnames plaats (zonder publiek) in Podium Boxtel. Politici gaan de discussie met elkaar aan over belangrijke onderwerpen die spelen in de gemeente. Daarbij kunnen ze ook 'aan de bel' trekken...

Alle lijsttrekkers van de acht politieke partijen zijn ingegaan op de uitnodiging van Brabants Centrum, die het verkiezingsdebat samen met BELL organiseert. Deze stichting houdt activiteiten om Esch welkom te heten in de gemeente Boxtel. Die aansluiting is de reden om een vervroegde gemeenteraadsverkiezing te houden.

BELL

De politici gaan één op één met elkaar in discussie onder leiding van een redacteur van deze krant. Een loting bepaalt het onderwerp en de twee lijsttrekkers. Zaken als woningbouw, zorg, financiën en de gemeentelijke organisatie zullen zeker niet ontbreken...

Stichting BELL krijgt hierin ook een rol. Iedere politicus mag één keer een 'verbindende vraag' stellen. De deelnemer trekt dan letterlijk aan de bel op een moment dat diegene zelf niet aan de beurt is. En van daaruit kan het gesprek weer een andere wending nemen. Omdat iedere lijsttrekker maar één keer mag 'inbreken', moet diegene van tevoren goed nadenken op welk onderwerp hij of zij dat doet.

ONLINE KANELEN

Brabants Centrum publiceert de video's op haar online kanalen. Via haar Facebookpagina en YouTube-kanaal zijn deze ook gratis te zien voor iedere inwoner. Leden zien de producties ook terug in de digitale editie van dinsdag 10 november en lezen er alles over in de donderdagkrant van 12 november.