Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

BOXTELAREN HELPEN MET MISSENDE PLAATJES JUMBO-ACTIE

Anja en Gerard sparen 43 boeken vol

JULES HAMELEERS

Ze hebben 43 boeken volgespaard, tweeduizend pakketjes uitgepakt en de kaartjes op volgorde gelegd en tientallen online berichtjes over en weer verzonden. Anja Schellekens en Gerard Verhoof zijn niet zomaar begaan met de historische plaatjesspaaractie van Jumbo Oosterhof en Heemkunde Boxtel, ze zijn een heus ruilpunt begonnen.

Zaterdag organiseerde supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof namelijk een ruildag in het leegstaande pand van de voormalige Aldi. Maar de activiteit werd halverwege stilgelegd door de politie. In de ruimte zelf was alles coronaproof ingericht, maar buiten wachtten te veel mensen te dicht bij elkaar. Veel bezoekers keerden dus onverrichter zake naar huis, zonder compleet plakboek. Het ruilpunt van de twee Boxtelaren schiet te hulp.

ZOET

Dat de ruildag werd afgebroken vonden Schellekens en Verhoof erg jammer, want zij hadden er flink aan bijgedragen. ,,We hebben geholpen bij het uitpakken van zo'n tweeduizend pakketjes met kaarten. Die moesten vervolgens allemaal op volgorde gelegd worden. Daar zijn we wel even zoet mee geweest."


Pagina 6: 'Eerste nacht dat ik niet over spaarplaatjes droomde'.


p Gerard Verhoof en Anja Schellekens hebben een systeem opgezet waarbij ze anderen helpen hun verzamelboek compleet te krijgen. (Foto: Hans van Doorn).