Rob Vorstenbosch, wethouderskandidaat voor PvdA/GroenLinks.
Rob Vorstenbosch, wethouderskandidaat voor PvdA/GroenLinks. Foto: Eigen collectie

WSD-DIRECTEUR AMBIEERT 'FINANCIËN'

Vorstenbosch in beeld als wethouder voor PvdA/GL

PvdA/GroenLinks heeft alsnog een wethouderskandidaat naar voren geschoven. Met Rob Vorstenbosch denkt de Boxtelse combinatiepartij de beste man in huis te hebben om de financiële portefeuille te dragen. ,,Boxtel heeft een daadkrachtige wethouder op dat gebied nodig", aldus lijsttrekker Mirjam Bemelmans.

Tijdens het debat dat seniorenvereniging KBO onlangs organiseerde, kreeg Bemelmans al de vraag of haar partij een wethouder zou kunnen leveren en wie daarvoor in aanmerking zou komen. Toen hield ze haar kaarten nog op de borst, maar nu komt ze alsnog met een naam naar buiten.

ECONOMIE

Vorstenbosch is al twintig jaar financieel directeur bij werkvoorziening WSD en heeft een achtergrond in de bedrijfseconomie. Daarom is hij volgens PvdA/GroenLinks de ideale kandidaat om de post financiën te bekleden. Een taak die nu bij wethouder Herman van Wanrooij (INbox) ligt.

De financiële situatie van de gemeente Boxtel staat er niet rooskleurig voor. Er dreigt een flink tekort op de begroting en ook de reserves slinken. ,,Rob wil zich de komende jaren inzetten om de gemeente Boxtel financieel weer gezond te maken, zodat we weer vooruit kunnen kijken", geeft Bemelmans aan.

Vorstenbosch, die geboren en getogen is in Boxtel, is volgens de lijsttrekker ook goed ingevoerd op het gebied van sociale woningbouw en heeft mede door zijn werk een breed netwerk opgebouwd. Hij staat overigens niet op de kieslijst van PvdA/GroenLinks, maar is door Bemelmans gevraagd om de wethoudersfunctie te bekleden als blijkt dat de partij de gedroomde drie tot vier zetels haalt na de verkiezingen.



q Rob Vorstenbosch werkt nu nog bij WSD, maar kan per 1 januari ook ingezet worden als wethouder namens PvdA/GroenLinks. (Foto: Peter de Koning).