Mariëlle Wijffelaars plakte bij de officiële aftrap van de verkiezingscampagne twee weken geleden het affiche van D66 voor een raam in de publiekshal van het gemeentehuis.
Mariëlle Wijffelaars plakte bij de officiële aftrap van de verkiezingscampagne twee weken geleden het affiche van D66 voor een raam in de publiekshal van het gemeentehuis. Foto: Peter de Koning

VERKIEZINGSPROGRAMMA DEMOCRATEN

D66: lokale uitdagingen vereisen samenwerking

Kies voor samen. Dat is de titel van het programma waarmee de Boxtelse D66-afdeling deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 18 november. ,,Een visie zoals wij de gemeente Boxtel graag zouden zien", aldus lijsttrekker Mariëlle Wijffelaars.

De politica maakte tweeënhalf jaar geleden voor de democraten haar debuut in de Boxtelse raadzaal. Ze wil - met haar partijgenoten - vooral samen aan de slag met inwoners, organisaties, ondernemers, verenigingen én andere politieke partijen. En dat is volgens D66 hard nodig vanwege de flinke uitdagingen die Boxtel te wachten staan. Op het gebied van de financiële situatie, woningbouw, jeugdzorg, energietransitie en infrastructuur worden het moeilijke, maar zeker ook interessante jaren, verwacht D66.

RAADSBREED AKKOORD

,,Samenwerking is essentieel om de grote dossiers aan te pakken", aldus Wijffelaars. Haar partij pleit dan ook voor een bestuursakkoord dat het liefst door alle gemeenteraadfracties wordt onderschreven. ,,Alleen dan kunnen we komen tot goede oplossingen voor de uitdagingen die ons te wachten staan.”

In tijden waarin de financiële situatie van de gemeente lastig is, kan en wil D66 in haar verkiezingsprogramma geen beloftes doen. De nieuwe gemeenteraad bepaalt in het voorjaar tijdens een zogeheten kerntakendiscussie hoe het beschikbare geld moeten worden verdeeld.

ONDERWIJS ALS BASIS

,,D66 staat voor een gemeente waar inwoners prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Een veilige en gezonde samenleving met volop mogelijkheden voor iedereen zich te blijven ontwikkelen, goed onderwijs is daarbij de basis", aldus de lijsttrekker.

,,We staan ook voor een duurzame maatschappij waarin allerlei concrete initiatieven om de klimaatdoelen te halen worden ontwikkeld en uitgevoerd. Samen met het gemeentebestuur, inwoners, ondernemers en verenigingen krijgen we dat voor elkaar. We laten elkaar daarbij vrij, maar zeker niet vallen."



p Mariëlle Wijffelaars plakte twee weken geleden, bij de officiële aftrap van de verkiezingscampagne, het affiche van D66 voor een raam in de publiekshal van het gemeentehuis. (Foto: Peter de Koning).