Alle afhaalhoreca en bezorgdiensten Boxtel op één site


JULES HAMELEERS

Om zijn horecaondernemers een steuntje in de rug te geven, richtte Joey van Osch de website www.etenbestellenboxtel.nl op. Hier is informatie te vinden over Boxtelse restaurants en eetcafés bij wie bestellen en afhalen nu mogelijk is vanwege de verplichte coronasluiting.

,,Alle kleine beetjes steun zijn nu welkom. Daarom hebben wij dit initiatief kosteloos opgezet. Concurreren is op dit moment niet het belangrijkste; het samen overleven van deze crisis wel", aldus Van Osch, die werkzaam is bij snackbar Mikies aan de Clarissenstraat.

Op de website is te zien welke zaken bezorgen en waar alleen afhalen mogelijk is. Ook de openingstijden, de contactgegevens en een link naar de bestelsite zijn op een overzichtelijke manier samengebracht.

Het initiatief is ontstaan omdat Van Osch op Facebook zag dat veel mensen het lastig vinden dat ze elke horecazaak apart moesten opzoeken om te kijken of die menu's thuisbezorgde. Wél wilden zij graag direct bij de Boxtelse ondernemingen bestellen. Via grote bedrijven als www.thuisbezorgd.nl is vaak wel een overzicht te vinden, maar deze websites vragen een commissie. Vandaar het idee voor dit kosteloze alternatief.

Wellicht missen er nog wat horecazaken op de website, meldt Van Osch. Ondernemers bij wie wel besteld kan worden, maar die nog geen plekje hebben op het platform, kunnen een e-mail sturen naar aanmelden@etenbestellenboxtel.nl. Dan worden hun gegevens alsnog aan de verzameling toegevoegd.


Radio TL zendt uit in de weekeinden

Elke zaterdag en zondag blijft Frank Stans live uitzendingen verzorgen via internet. Op Radio TL, een afkorting die staat voor Thuis Luisteren, vermaakt de Boxtelaar met een team van vrijwilligers vanaf 14.00 uur, zijn publiek sinds de uitbraak van de coronacrisis.

Ook op zondagochtend is Radio TL actief. Dan klinken tussen 10.30 en 12.00 uur vooral liedjes uit vroegere tijden. Deze zijn ook te beluisteren via Omroep Dommelland. Het is dan voor iedereen mogelijk om via de telefoon een verzoekplaatje aan te vragen voor een bekende die ziek is of een bedankje kan gebruiken.