Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars plaatsen twee weken geleden nog een grote tent op het terrein van tennisclub LTV Munsel, om meer plek te kunnen bieden aan deelnemers van de Boxtelse Tennis Kampioenschappen. (Foto: Albert Stolwijk).
Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars plaatsen twee weken geleden nog een grote tent op het terrein van tennisclub LTV Munsel, om meer plek te kunnen bieden aan deelnemers van de Boxtelse Tennis Kampioenschappen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Tóch streep door Boxtelse tenniskampioenschappen

De organisatoren van de Boxtelse tenniskampioenschappen hielden lang goede hoop, maar moeten nu toch de waarheid onder ogen zien: het sportevenement kan niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De competitie zou plaatsvinden van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 8 november.

De wedstrijden zouden deze keer worden gehouden op de banen van LTV Munsel aan de Voetboog. Twee weken geleden plaatste de vereniging zelfs nog een tent op haar terrein, om meer mensen coronaproof te kunnen ontvangen. De club nam de organisatie op zich met Die Braecke, De Merletten, De Peppelieren (Liempde) en voor het eerst ook d'Oggelen uit Esch.


p Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars plaatsen twee weken geleden een grote tent op het terrein van LTV Munsel om meer plek te bieden aan deelnemers van de Boxtelse titelstrijd. (Foto: Albert Stolwijk).


Boxtelse Biljart Bond

De derde ronde in de strijd om het Boxtels kampioenschap voor libreteams moest voortijdig worden afgebroken vanwege de aangescherpte coronaregels. De verwachting is dat de competitie pas over vier weken kan worden hervat. De resultaten van vorige week zijn als volgt.

De Amateur 1 - Groene Laken 1        39-28

Tim Driessen - Hennie v. Houtum 10-6; Wim Coset - Wilma v. Schijndel 10-6; Martin v.d. Loo - Mozes Schäfer 10 - 6; Kees Karssemakers - Danny Coset 10-9.

't Ivoor - Comsche Hoeve 2        32-32

Louis Josiassen - Pascal Leijten 7-5; Arno Daniëls - Frank Stans 10-7; Jan Klokgieters - Henk v.d. Pas 8-10; Jacques van Loon - Gerbrand Elissen 7-10.

Groene Laken 2 - Uit de Kom        34-36

Willem Witte - Jos Hendriks 6-7; Ties der Kinderen - Guus Eltink 9-10; Hans de Wit - Henk Spooren 10-9; Adri Blummel - Arno Raaijmaakers 9-10.

Top 3: De Amateur 1 (107 punten); 't Ivoor (103); De Comsche Hoeve 2 (98).

Tennisclubs zetten deur open in coronatijd

De vijf tennisverenigingen in Boxtel, Liempde en Esch willen samen meer mensen aan het sporten krijgen. Ze vinden dat belangrijk in deze tijden, waarin sociaal verkeer beperkt is en competities zijn stilgelegd. Tennissen mag echter nog steeds.

Eigenlijk zouden de Boxtelse kampioenschappen dit weekend van start gaan (zie artikel hierboven), maar corona gooit roet in het eten. Juist dit jaar hoopte de organisatie veel tennissers uit Esch te mogen verwelkomen.

Niet altijd is duidelijk dat volgens de huidige maatregelen tegen corona er wel getennist mag worden. Het valt namelijk niet onder een contactsport. Niet alleen enkelspel is mogelijk, maar ook dubbelspel, zolang spelers maar anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Met de kunstgrasbanen waarover de vijf verenigingen beschikken, kan er bijna het hele jaar door buiten getennist worden. Alleen als er sneeuw op de banen ligt, gaan de parken dicht. De sport biedt volgens de clubs een mogelijkheid om op veilige afstand vrienden en kennissen te blijven ontmoeten en in beweging te blijven. Op de websites van de verenigingen is meer informatie te vinden.


Kort Nieuws


Sparrenbosloop afgelast

De Sparrenbosloop die atletiekvereniging Marvel zondag 25 oktober zou houden, is afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Het inschrijfgeld van de deelnemers die zich online hebben opgegeven wordt niet geïncasseerd. De hardloopwedstrijd wordt doorgeschoven naar volgend jaar.