Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s up, Keano & Xavi?

Het kan een uitdaging zijn voor kleinkinderen om hun oma op te zoeken door de aangescherpte coronamaatregelen. Zeker als ze in quarantaine zit. De broertjes Keano (10) en Xavi (7) Leenders vonden samen met moeder Laura een oplossing.

Wat zijn jullie aan het doen? Keano: ,,Wij zijn op bezoek bij onze oma. Ze zit samen met onze grote broer Wesley in quarantaine omdat opa het coronavirus heeft. Hij ligt in het ziekenhuis in Tilburg. Omdat we niet binnen mogen komen, zitten we buiten op vissersstoeltjes. ”Xavi: ,,Oma zit op de eerste verdieping op haar balkon. Zo kunnen we toch kletsen, wat drinken en taart eten. Die heeft mama meegebracht."


Wat een leuk idee. Wie heeft het bedacht oma op deze bijzondere manier te bezoeken? Keano: ,,Het idee komt van mama. En ik vond het meteen een goed plan.” Xavi: ,, Mama heeft niet zo vaak goede ideeën. Grapje hoor, ik vind het ook slim. Ik had oma al meer dan vier weken niet gezien.”


Jullie opa heeft corona. Hoe gaat het met hem? Xavi: ,,Ik ben best bang dat hij doodgaat. Ik vind het helemaal niet leuk dat hij in het ziekenhuis ligt.” Keano: ,,We hebben hem gelukkig wel gesproken via de telefoon. Hij zei dat het best goed met hem gaat. Dat vond ik fijn om te horen.” Xavi: ,,Hij vroeg ook hoe het met mij gaat. Wat ik zei? ‘Goed.’”


Jullie bezoek was een verrassing voor oma. Hoe reageerde ze? Xavi: ,,Ze vond het heel leuk en ze was heel erg verrast. Toch oma? We zouden eigenlijk afgelopen maandag komen maar dat kon dus niet omdat ze in quarantaine zit. Daarom doen we het nu op deze manier.” Keano: ,,Oma was heel blij.”


Jullie komen in de krant en opa gaat dit verhaal lezen. Hebben jullie een boodschap voor hem? Keano: ,,Ik heb een wens. Ik hoop dat je snel beter wordt, opa.” Xavi: ,,Ik hoop dat natuurlijk ook. En ik wens je veel geluk toe en hoop je snel weer te zien.” (Tekst en foto: Linda van de Wiel)