Bewaarde Land zoekt nieuwe vrijwilligers

Het Bewaarde Land, een programma waarin IVN Natuureducatie kinderen kennis laat maken met het buitenleven, zoekt vrijwilligers. Nu de activiteit geen subsidie meer krijgt, moeten enkele taken overgedragen worden aan ouders of andere geïnteresseerden.

Het Bewaarde Land is ruim vijftien jaar actief op Boxtelse scholen. Het natuurbelevingsprogramma leek afgelopen jaar te stoppen door het schrappen van de gemeentelijke subsidie, maar de scholen en vrijwilligers slaan de handen ineen om een doorstart mogelijk te maken.

WERKGROEPEN

Om die doorstart te realiseren, moeten enkele taken die uitgevoerd worden door IVN Brabant, overgedragen worden aan vrijwilligers. Er komen verschillende werkgroepen, waaronder bijvoorbeeld een de zich ontfermt over sponsoring of het coördineren van vrijwilligers.

Er zijn dus niet alleen 'wachters' nodig die met de jeugd het bos in gaan, maar ook ondersteunende vrijwilligers. Deze mensen zouden zich bezighouden met bijvoorbeeld het organiseren van informatieavonden, sponsors benaderen of klussen om alle materialen op orde te houden.

Dinsdag 27 oktober vindt er een online bijeenkomst plaats via het vergaderprogramma Zoom. Iedereen die wil helpen Het Bewaarde Land te behouden, kan zich aanmelden via de website www.ivn.nl/hbl/bijeenkomst-boxtel of door een e-mail te sturen naar hetbewaardeland@ivn.nl..

NATUUR VERKENNEN

In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Ze gaan in kleine groepjes op onderzoek en avontuur. De kinderen leren de natuur op een hele andere manier kennen en creëren hierdoor respect en waardering ervoor.