De fundering van de elf seniorenwoningen in de Liempdse pastorietuin ligt er. (Foto: Albert Stolwijk).
De fundering van de elf seniorenwoningen in de Liempdse pastorietuin ligt er. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

EERSTE BETONVLOER IS OOK AL GESTORT VOOR SENIORENAPPARTEMENTEN

Fundering woningen Liempdse pastorietuin ligt er

JULES HAMELEERS

De bouw van de elf seniorenwoningen in de Liempdse pastorietuin vordert. Zo'n drie weken geleden is gestart en nu ligt de fundering er net als de vloer van één appartementenblok. Hoe lang de bouw gaat duren weet ontwikkelaar Gerard Schepens uit Schijndel niet exact: ,,Als het coronavirus geen roet in het eten gooit: negen maanden tot een jaar."

Het zou namelijk kunnen dat de bouw stagneert, omdat door Covid-19 bepaalde materialen niet leverbaar zijn. ,,Maar daar hebben we tot nu toe nog geen problemen mee gehad, gelukkig." Ook kan een gure winter voor problemen zorgen.

De aanloop naar de bouw van de grondgebonden woningen in de pastorietuin ging niet over rozen. Het project heeft ongeveer een jaar stilgelegen, omdat milieuvereniging Het Groene Hart een bezwaar had ingediend vanwege de cultuurhistorische waarde van het gebied en het groen op het terrein. Dit werd echter niet zwaar genoeg bevonden door de Raad van State.


u De fundering van de elf seniorenwoningen in de Liempdse pastorietuin ligt er. (Foto: Albert Stolwijk).


27 kinderen zoeken nog een gezinshuis


Op dit moment staan er in de regio Noordoost-Brabant 27 kinderen op een wachtlijst voor een plekje in een gezinshuis. In een samenwerking tussen de regio en jeugdhulpaanbieders is de weg ingeslagen om meer van dit soort plekken te creëren. Dinsdag 24 november is er een online informatieavond.

Gezinshuizen zijn een plek waar kinderen wonen met een meervoudig, ernstige en/of complexe problematiek, omdat het niet mogelijk is om thuis te blijven wonen. Ze worden hier onderdeel van het huishouden en het sociale netwerk van het gezin.

Om belangstellenden te interesseren voor gezinshuizen, organiseert de regio samen met de verschillende aanbieders een informatieavond. Dit staat in het teken van verhalen uit de praktijk en presenteert de verschillende zorgaanbieders op dit gebied. De avond wordt gehouden op dinsdag 24 november online via een livestream. Nadere informatie volgt.