De Duurzame week werd twee jaar geleden feestelijk afgetrapt met Festijn Indenhof. In het gelijknamige parkje aan de Mgr. Bekkersstraat stonden kramen vol met gezonde voedingsmiddelen, vers fruit en najaarsartikelen. (Foto: Peter de Koning, 2018).
De Duurzame week werd twee jaar geleden feestelijk afgetrapt met Festijn Indenhof. In het gelijknamige parkje aan de Mgr. Bekkersstraat stonden kramen vol met gezonde voedingsmiddelen, vers fruit en najaarsartikelen. (Foto: Peter de Koning, 2018). Foto: Peter de Koning

COUPONS VOOR GROENE PRODUCTEN

Politici hebben fotoshoot voor Duurzame week

De lijsttrekkers van de acht Boxtelse politieke partijen worden zaterdag 24 oktober op de foto gezet in tweedehandskleding. Dit doen zij op verzoek van de Vincentiusvereniging en Fair Trade Boxtel en in het kader van de Duurzame Week. Ook is er een actie met kortingscoupons voor groene producten.

Normaal gesproken houden de twee organisaties ieder jaar een modeshow, waarbij gebruikte kleding een tweede leven op de catwalk krijgt, maar dat gaat niet door vanwege het coronavirus.

Toch wil Arjen Witteveen van Fair Trade Boxtel de aandacht voor hergebruik van kleding niet laten verslappen en daarom is in overleg met Vincentius besloten om de lijsttrekkers op de foto te zetten in de kringloopwinkel aan de Stationsstraat 18.

De fotoshoot vindt plaats na sluitingstijd om 17.00 uur. Peter de Koning trekt de plaatjes en maakt een collage naderhand.

KORTINGSCOUPONS

In de Duurzame week, van zaterdag 24 tot en met vrijdag 30 oktober, wordt in Boxtel ook een speciale actie gehouden voor groene producten en diensten van lokale ondernemers. Transitie Boxtel, een organisatie die aandacht vraagt voor klimaatverandering, heeft hiervoor de handen ineengeslagen met de gemeente.

Zo staan in de edities van Brabants Centrum en De Meierij Boxtel voorafgaand aan duurzame week kortingscoupons met aanbiedingen van verschillende lokale ondernemers. Die zijn in te wisselen voor kortingen op fairtrade-, streek- en biologische producten. Ook worden consumenten aangemoedigd tot reparatie, het kopen van tweedehands spullen en het delen van goederen.

,,Tijdens de coronacrisis is de actie Wees Loyaal, Koop Lokaal opgestart. In het kader van de Duurzame Week, willen wij hier graag een groen aspect aan toevoegen", aldus initiatiefnemer David Andreae van Transitie Boxtel.

Alle andere activiteiten die eigenlijk op de planning stonden, zoals het Repair Café, een gemeentelijke avond over het isoleren van je huis, een informatiebijeenkomst over fietsen en een activiteit in het teken van kringlooplandbouw, zijn afgelast in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Die maakte het kabinet vorige week dinsdag bekend.