Podium Boxtel mocht vorige week maximaal 84 mensen binnenlaten, zoals hier tijdens de Culturale. Deze week lagen de kaarten weer anders en gaan de deuren voor een paar weken dicht.
Podium Boxtel mocht vorige week maximaal 84 mensen binnenlaten, zoals hier tijdens de Culturale. Deze week lagen de kaarten weer anders en gaan de deuren voor een paar weken dicht. Foto: Hans van Doorn

En weer moet Podium Boxtel de deur sluiten

RENS VAN DEN ELSEN

Eerst geen ontheffing voor meer dan dertig bezoekers en dan ineens weer wel. En sinds vorige week extra maatregelen die de regels voor theaters toch weer aanscherpen. Ook Podium Boxtel ontkomt er niet aan en heeft met pijn in het hart besloten om de deuren weer te sluiten. Alle voorstellingen van oktober zijn geannuleerd.

Twee weken geleden gaf voorzitter Paul van Alphen van het Boxtelse theater nog aan dat zowel het bestuur als de bezoekers gebaat zouden zijn bij duidelijkheid. Die kwam er vorige week, maar is niet iets om vrolijk van te worden.

De voorstelling van Janneke de Bijl die donderdagavond plaats zou vinden werd twee dagen eerder dinsdag geschrapt. Maar ook de film Margin Call, die vandaag, donderdag 22 oktober zou draaien, gaat niet door. Net zo min als de Camerettenvoorstelling van 30 oktober. Nieuwe datums zijn nog niet bekend, maar dat Podium Boxtel de shows op een later moment in wil halen is wel duidelijk. 'We zijn hierover in gesprek met de verschillende impresariaten. Het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Bezoekers die kaartjes kochten voor deze voorstellingen, ontvangen persoonlijk bericht via e-mail', meldt het theaterbestuur weten op zijn website.


Walk&Talk: een positieve mindset voor solliciteren


Wie naar werk zoekt of een carrièreswitch overweegt, is welkom tijdens de bijeenkomst Walk&Talk in Bibliotheek Boxtel. Tijdens de editie van donderdag 5 november is Janine Kennis van werkvoorziening WSD te gast. Zij praat tussen 10.00 en 12.00 uur over een positieve mindset tijdens het solliciteren.

Tijdens Walk&Talk-bijeenkomsten delen werkzoekenden hun ervaringen en kennis met elkaar en krijgen zij tips en suggesties. Communicatieadviseur Kennis, tevens trainer van de Werkacademie bij de WSD, bespreekt hoe sollicitanten naast alle voorbereidingen voor een perfect gesprek, ook de goede mindset mee kunnen nemen naar hun eerste ontmoeting met een werkgever. Stilstaan bij wat mensen belangrijk vinden in hun werk en welke bedrijfscultuur goed bij hen zou passen, is hierbij het belangrijkst.

De bijeenkomsten op iedere eerste donderdag van de maand beginnen met een centrale bespreking van een onderwerp en monden daarna uit in koffiepauzes met gesprekken tussen werkzoekenden onderling.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.huis73.nl.