PvdA/GroenLinks brengt kandidaten extra in beeld

De lokale politieke partij PvdA/GroenLinks gooit het deze verkiezingscampagne over een andere boeg. Het draait volgens lijsttrekker Mirjam Bemelmans niet alleen om de nummers een en twee. Ook de rest van het team moet in beeld komen. Daarom worden er nu wekelijks kandidaten in een video voorgesteld.

Eind vorig jaar was het bijna gedaan met de partij, maar inmiddels ligt er weer een stevig fundament waar de leden op kunnen bouwen, stelt Bemelmans. Ze geeft aan dat politiek teamwork is en daarom worden alle kandidaten in de top tien voor het voetlicht gehaald. Dat gebeurt in de wijken waar de (steun)fractieleden wonen met persoonlijke foto's op de verkiezingsposters.

FILMPJE

Op social media worden wekelijks video's online gezet, waarin steeds iemand anders aan bod komt over een onderwerp dat voor hem of haar belangrijk is. Zo is op de Facebookpagina van PvdA/GroenLinks al een filmpje te zien van zowel de 20-jarige Raven Valentijn (plek 3) als Mohamed Rahmoune (8). Iedere woensdag komt een nieuwe kandidaat online. Alle elementen uit de filmpjes komen samen in een laatste video die vanaf 11 november uitgezonden wordt.


Balans ziet zaken terugkeren tijdens spreekuur Liempde

Voor de vierde keer hield oppositiepartij Balans een spreekuur in Liempde. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van 18 november bezoeken de leden regelmatig alle dorpen van de gemeente Boxtel. Vrijdag kwamen in D'n Durpsherberg een aantal al eerder besproken onderwerpen voorbij.

Zo uitten de bezoekers van het spreekuur hun zorgen over het gebrek aan woningbouw in het dorp, de financiƫle positie van de gemeente en de situatie rond de aanleg van een Oerbos aan de Savendonksestraat door stichting Ark.

Er werd vrijdag echter ook een probleem aangekaart rond de overlast van eikenbomen voor bewoners van de Heidonk, Sportlaan en Kerkheiseweg. Volgens hen staan hier te grote bomen in de slootkant. Er is vooral last van overhangende en vallende takken, de processierups en opstoppingen bij het waterafvoer. Balans heeft dit onder de aandacht gebracht van het gemeentebestuur.

Het volgende spreekuur van Balans is op vrijdag 30 oktober in Esch.