Voedselbank blij met 950 euro statiegeld Coop

JULES HAMELEERS


Liempdenaren die hun lege flessen inleverden bij de Coop aan de Nieuwstraat, konden de afgelopen tijd hun steentje bijdragen. Door het statiegeld te doneren, hielpen zij namelijk de lokale voedselbank. De supermarktondernemer verdubbelde het tot 950 euro, een bedrag dat de vrijwilligersorganisatie mocht besteden bij de Coop.

De Voedselbank mag morgen, vrijdag 16 oktober haar busje voorrijden. Bij de Liempdse super staat een flinke voorraad etenswaar klaar die kan worden verdeeld onder mensen met een smalle beurs. De producten die de Voedselbank gratis mocht shoppen bij Coop bestaan uit rijst, nasikruiden, pastasaus, blikken fruit en maaltijdsauzen.

NIET BETALEN

,,Normaal betalen we niet voor etenswaren", legt voorzitter Ab Gilhaus van de Voedselbank uit. ,,Maar omdat het hier gaat om een gift die wordt omgezet in goederen, is het zeer welkom." Daarom spreekt de voorzitter zijn dank uit naar supermarktondernemer Jan Tax van de Coop. Ook neemt hij zijn pet af voor Arjen Witteveen, de voormalig voorzitter van de Voedselbank. Die heeft de actie op touw gezet.