Chatten of communiceren over de radio kan met iemand uit Amerika, maar het kan net zo goed met diegene die naast je zit. Jotari vond afgelopen weekeinde plaats; ook Scouting Boxtel deed mee.
Chatten of communiceren over de radio kan met iemand uit Amerika, maar het kan net zo goed met diegene die naast je zit. Jotari vond afgelopen weekeinde plaats; ook Scouting Boxtel deed mee. Foto: Albert Stolwijk

Scouting Boxtel doet online mee aan wereldwijd evenement

Communiceren via amateurradio en internet: dat leren scouts over de hele wereld van morgen, vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober. Miljoenen jongeren doen wereldwijd mee aan Jota-Joti, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de leden van Scouting Boxtel.

Tijdens de Jota-Joti, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met elkaar via allerlei verschillende communicatiemiddelen. Al jaren leggen ook de leden van Scouting Boxtel mondiale contacten met de hulp van zendamateurs en chatprogramma’s. Daarnaast maakt de lokale vereniging tijdens het weekend ook live radio en tv.

Normaal gesproken komen ongeveer driehonderd scouts naar de thuisbasis van de vereniging, blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Vanwege de strenge coronamaatregelen kunnen de fysieke activiteiten dit jaar echter niet doorgaan. De organisatoren heeft daarom de afgelopen dagen hun best gedaan om met een creatief alternatief te komen.

De hele zaterdag kunnen de scouts genieten van allerlei online activiteiten. Kinderen kunnen de hele dag chatten, radio maken en tv produceren. Ook staan er spellen zoals online Weerwolven van Wakkerdam, een thuisknutselopdracht en een online wandeltocht op het programma. Het evenement is zaterdag te volgen via de sociale media. Mensen kunnen daarvoor www.youtube.com/scoutingboxtel en www.facebook.com/scoutingboxtel in de gaten houden.

UITDAGEND

Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van vijf tot en met achtien jaar in deze regio. Ook jeugd met een beperking is welkom. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Ook zijn er vaker weekendactiviteiten waar de leden aan deel kunnen nemen.



p Chatten over de radio met iemand uit Amerika of degene die naast je zit tijdens: Jotari bij Scouting Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk, 2019).