Voorafgaand aan de wedstrijd die Blox me 4-0 won van Udenhout werden de vaste scheidsrechters Ivo Oosterbaan en Simon Smeulders bedankt voor een hun trouwe inzet. (Foto: eigen collectie)
Voorafgaand aan de wedstrijd die Blox me 4-0 won van Udenhout werden de vaste scheidsrechters Ivo Oosterbaan en Simon Smeulders bedankt voor een hun trouwe inzet. (Foto: eigen collectie) Foto: eigen collectie

AFGELASTING VOOR SOFTBALSTERS

Regen stuit opmars Ducks in honkbalduel Boxmeer

In de slotfase van het seizoen togen de honkballers van Ducks naar Boxmeer voor een ontmoeting met Royals. Eerder moesten de Boxtelaren in sportpark Den Wielakker nog buigen, dus waren zij erop gebrand nu wel een goed resultaat te halen.

Ducks begon niet verkeerd aan slag, maar wist op de cruciale momenten geen klappen uit te delen. Zowel in de eerste als in de tweede inning werden er geen punten gescoord met volle honken. Royals pakte de voorsprong in de beginfase, nadat startend Ducks-werper Jeroen van Nes in de eerste inning een puntje tegen kreeg. In de tweede inning sloegen een aantal spelers van Royals de bal door de gaatjes in het binnenveld, waarop ze nog vier punten scoorden.

DRIEHONKSLAG

Pas in de derde inning kwamen de Boxtelaren los: in korte tijd werd de achterstand van vijf punten goedgemaakt. Op hits van Youri van Dulken, Max Denteneer, Yannick Brechenmacher en een driehonkslag van Thor van den Dool kwamen zeven punten binnen. In de tweede helft van de derde inning zorgden fikse regenbuien voor vertragingen en verslechterde de conditie van het veld, daarom werd besloten de wedstrijd te staken met als tussenstand: 5-7.

NIET IN ACTIE

Ook de softbalsters hadden last van de weersomstandigheden. Zij kwamen helemaal niet in actie vanwege een onbespeelbaar veld in Hilversum.

De duels voor de komende weken zijn ook afgelast vanwege de aangescherpte maatregelen. Alle sportcompetities zijn daardoor stopgezet.

Uitslagen zaterdag 10 oktober

JS1: Ducks - Saints        2-11

JS1: Saints - Ducks        16-15

AH 1: Ducks -Roef!        10-2

JH1: Ducks - Parkstad Lions        1-21

PH1: Ducks - Nuenen        3-14

Uitslagen zondag 11 oktober

PH1: PSV - Ducks        10-6

H1: Royals – Ducks        gestaakt bij 5-7


FORSE ZEGE IN EERSTE COMPETITIEDUEL

Rugbyers Ducks prima van start in Tilburg

De rugbyers van Ducks/Oysters speelden hun eerste competitiewedstrijd zondag in Tilburg. Het werd een succesvolle start van het seizoen. De bezoekers wonnen met 5-40.

Al direct bleek dat Ducks de bovenliggende partij was en haar kampioensaspiraties waar wilde maken. Hoewel de wedstrijd redelijk gelijk op ging, kwamen de gasten snel op voorsprong. Ducks/Oysters was echter efficiënter en benutte de kansen beter. Hierdoor stond bij rust het scorebord al op 0-19 voor het Boxtels-Oisterwijkse combinatieteam.

In de tweede helft scoorde de thuisploeg een try tegen. Dit voorkwam niet dat Ducks/Oysters de score met enige regelmaat uitbouwde naar een uiteindelijk 5-40 overwinning.

STOPGEZET

Zondag 18 oktober zou Ducks/Oysters eigenlijk in Oisterwijk tegen The Dukes spelen. Die wedstrijd gaat niet door omdat alle sportcompetities zijn stopgezet.

De drie gecombineerde jeugdteams hadden ook succes en boekten een ruime overwinning.


Uitslagen zaterdag 10 oktober

Cubs: Ducks/O. - RCE/Bokkenrijders        46-5

Juni: Ducks/O. - The Dukes        69-7

Colts: Bulldogs/Zwolle - Ducks/O.        15-41

Uitslag zondag 11 oktober

Sen: RC Tilburg - Ducks/O.        5-40


VOLLEYBALCLUB BEDANKT ARBITERS

Winst op VC Udenhout bezorgt Blox koppositie

In de Week van de Scheidsrechter zette de Boxtelse volleybalclub Blox zaterdag haar vaste clubarbiters Ivo Oosterbaan en Simon Smeulders in het zonnetje. Onder luid applaus en met bloemen werden zij bedankt voor hun tomeloze inzet. Blox won met 4-0 van Udenhout en is nu lijstaanvoerder.

Blox begon met de juiste focus en nam meteen een voorsprong. Aanvallend liep het lekker en spelverdeelster Heidi van Pinxteren liet de ploeg sprankelen. De buitenspeelsters Sanya Penninx en Elke van Rooij vonden de grond aan de overzijde regelmatig, terwijl Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers met omloop- en prikballen het Udenhoutse blok het nakijken gaven. De Boxtelse verdediging stond goed. Als deze al werd gepasseerd, dan stonden Janne Ariëns en haar consorten op de goede plek om via Van Pinxteren weer een aanval op te zetten. Setwinst 25-14.

HEER EN MEESTER

Direct in de tweede set werd de draad opgepakt. Daphne van Meurs en Lindy van der Heijden kwamen in het veld en draaiden direct mee in de flow. De thuisploeg was heer en meester. Het spel zat vol beweging waardoor alles op z'n plaats viel. Penninx ging maar door met haar scherpe smashes, terwijl Van Meurs ook wel raad wist met de ballen van Van Pinxteren. Spoor bleef op mid op dreef en verdedigend was Steenbakkers een baken. De linkshandige Van der Heijden was een ware plaag voor de tegenstander: 25-11.

LEKKER SNEL SPEL

Blox had duidelijk de overhand, maar in de derde set kwam Udenhout meer in hun spel. Doordat de Boxtelse volleybalsters goed geconcentreerd bleven spelen en het spel lekker snel hielden, kwamen zij niet in de problemen en werd het spelbeeld attractiever. Van Meurs en Penninx bleven sterk in de aanval evenals Steenbakkers en Van der Heijden op mid. Ariëns hield verdedigend het slot op de deur: 25-18.

De thuisploeg ging voor een 4-0 overwinning waarmee de koppositie op de ranglijst in beeld kwam, maar moest daarvoor eerst definitief afrekenen met Udenhout. Tot een stand van 20-20 bleef het spannend. Om de laatste genadeklap te geven, bracht coach Luc Kivit speelsters Van der Heijden en Van Meurs in. Dat bracht niet direct het gewenste resultaat, want Udenhout scoorde eerst, maar daarna was het gedaan met de tegenstand: 25-21.

De vijf punten bleven in Boxtel en na vier wedstrijden voert Blox voorlopig de ranglijst aan.

STAGE

Tijdens de wedstrijd liepen Hugo Mkandawire en Marcel Hendriks, beiden spelers in de recreantenmix van Blox, stage bij Oosterbaan en Smeulders als scheidsrechter. Omdat zij beide stagiaires slechthorend zijn, werden zij bijgestaan door een gebarentolk.