TELEURSTELLENDE VERLIESBEURT: 2-0

Te veel ODC'ers niet in vorm in duel Schijndel

ODC heeft op bezoek bij Schijndel geen potten kunnen breken. De matig spelende tricolores verloren met 2-0; beide treffers vielen na rust. Te veel Boxtelaren hadden hun dag niet en daar profiteerde de thuisploeg van. Na vier wedstrijden staat ODC nu op de twaalfde plaats met nog slechts drie punten.

Na de uitstekende 4-0 overwinning op Den Dungen een week eerder hoopten de tricolores de positieve lijn door te kunnen trekken in Schijndel. Trainer Carlo Vorstenbosch moest het daar echter doen zonder de niet geheel fitte Remco Schellekens.

ODC had in de beginfase het meeste balbezit. Dat leidde tot twee goede kansen voor Lex van den Biggelaar. De eerste keer had zijn schot te weinig kracht en de tweede keer ging de bal via de vingertoppen van keeper Frank Schevers over het doel.

In de opbouw waren de tricolores slordig en daarmee speelden zij Schijndel in de kaart. Tjeerd Pijnenburg profiteerde bijna, maar de Boxtelse doelman Robbie Roelofs bracht redding voor de bezoekers. Na een klein halfuur spelen ging Joep van der Meijden binnen de zestien tegen de grond. De ODC-spelers dachten aan een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

Niet veel later kwamen de Boxtelaren goed weg toen Schijndel bij een aanval eerst de lat en daarna ook de paal raakte. Vlak voor rust liet Van den Biggelaar nog maar eens een keer van zich horen. Vanaf de rechterkant van het veld speelde hij zich knap vrij, maar zijn schot met links ging wederom via de Schijndelse keeper over het doel.

SLORDIG SAMENSPEL

Na de pauze was ODC aanvankelijk een stuk feller, maar het samenspel van de gasten bleef slordig. In de 53e minuut stond het verdedigend niet goed. De Schijndelse aanvaller Tjeerd Pijnenburg mocht namens zijn ploeg zo maar de achterlijn halen. Met een eenvoudige tikje terug bracht hij Björn Blummel in stelling die rustig af kon ronden: 1-0.

Na een fout achterin bij Schijndel had Van den Biggelaar tien minuten later de gelijkmaker op zijn schoen. Hij schoot de bal echter opnieuw over. In het laatste halfuur van de wedstrijd werd het spel van de rood-wit-blauwen er niet beter op. Schijndel won ook meer duels en veroverde bijna elke afvallende bal. Daarmee werd het lastig voor ODC om nog langszij te komen.

In de blessuretijd viel de beslissing toen de gastheren een penalty kregen na een overtreding in het strafschopgebied. Stan Guns had geen enkele moeite om vanaf de stip de tweede Schijndelse treffer te laten noteren.

TWAALFDE

Door deze nederlaag is ODC weer wat plaatsen op de ranglijst gezakt en staat nu op de twaalfde plek met drie punten uit vier wedstrijden. Dat is niet waar het team voorafgaand op de competitie op gerekend had. Deze week worden de wonden gelikt en proberen de ploeggenoten de boel weer op scherp te krijgen. Zondag 18 oktober komt DSC uit Kerkdriel op bezoek in sportpark Molenwijk; aftrap 14.30 uur.