LSV-doelman Mark Faes weet een doelpunt van Casteren te voorkomen in het Lennisheuvelse sportpark. Foto: Hans Verberk

DIRK VAN DER STRUIJK VERRAST CASTEREN MET AFTRAP NA RUST

LSV boekt eerste competitiezege

Op jacht naar de eerste competitiewinst begon LSV zondag in eigen huis scherp aan de wedstrijd tegen Casteren. De Lennisheuvelse ploeg was gevaarlijker met de bal en had meer druk naar voren dan zijn tegenstander.

Casteren speelde voornamelijk de lange bal op de spits en wilde vanuit daar aansluiten. Daar kwamen de bezoekers echter nauwelijks aan toe door een goede Lennisheuvelse verdediging.

In de 20e minuut kwam de eerste kans voor de gastheren. Thijs Verhagen stak de bal vanuit het hart van de defensie diep op linksback Teun de Jong die de bal vanaf de achterlijn voor de goal trok. Bram Strik had de bal voor het inschieten, maar schoot op een been van een Casterense verdediger. Abdelatief Azammad kreeg de rebound voor zijn voeten maar zag zijn inzet geblokt worden. De bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. De bezoekers leken er een paar goed doorheen te komen, maar keeper Mark Faes stond op zijn plek en kon alle ballen rustig onderscheppen.

Na de rust mocht LSV aftrappen. Aanvoerder Dirk van der Struijk zag de Casterense keeper uit zijn doel zag staan besloot direct op doel te schieten. Heel Casteren stond erbij en keek ernaar en voordat iemand het in de gaten had, vloog de bal tegen de touwen. De scheidsrechter keurde de goal goed waarmee LSV verdiend op voorsprong kwam.

Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Het spel ging op en neer, maar beide elftallen wisten geen gevaar meer te stichten. Totdat tien minuten de inkomende Maykel van Kasteren uithaalde; zijn inzet werd met moeite gestopt. De rebound viel voor de voeten van Van der Struijk, maar die schoot in het zijnet.

Net voor het eindsignaal kwam LSV er nog een keer uit. Bart Dammers passeerde drie verdedigers van Casteren met een knappe actie en ging samen met Lars Kruijssen op de keeper af. Dammers speelde net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper van Casteren de bal van zijn voeten kon duiken.

p LSV-doelman Mark Faes weet een doelpunt van Casteren te voorkomen in het Lennisheuvelse sportpark. De bezoekers wisten niet eenmaal een treffer te laten noteren. (Foto: Hans Verberk).

ROODWITTEN WINNEN NIPT IN AMMERZODEN

Boxtel legt Jan van Arckel over de knie in uitduel

De ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd nagenoeg gelijk op de ranglijst van de vierde klasse. En ook op het veld waren RKSV Boxtel en Jan van Arckel in Ammerzoden aan elkaar gewaagd. Toch trokken de bezoekers aan het langste eind: 0-1.

Na wat aanvallen over en weer, kroop Boxtel uit zijn schulp. Waar Jan van Arckel echter steeds probeerde te combineren, hanteerde Boxtel regelmatig de opportunistische lange bal. Met twee snelle spelers voorin werden zo de nodige kansen gecreëerd.

LICHT AANGESLAGEN

Vlak voor rust moest Boxtel een wissel toepassen. Rick van Hamond ruimde na twee stevige charges licht aangeslagen het veld voor Stefan Persoons. Enkele tellen later werd er gefloten en gingen beide ploegen zonder treffers naar de thee.

Na de rust kwam Boxtel dan toch vrij snel op voorsprong. Via een aanval en bijpassende voorzet over rechts werd in eerste instantie de inzet van Ramon Mulder gekeerd. De bal kwam vervolgens terecht bij Raul Gomez Sanchez die het leer tegen de touwen werkte: 0-1.

Door dit doelpunt kantelde de wedstrijd en kreeg Boxtel de overhand. Jan van Arckel kon niet meer brengen wat in de eerste helft nog wel lukte. De gastheren bedienden zich van noodgrepen en schuwden pittige overtredingen vaak niet. In de 55e minuut kreeg Valentijn Waals van de roodwitten echter een gele kaart vanwege een vermeende schwalbe.

SNELLE DEBUTANT

De scheidsrechter van dienst voelde de wedstrijd niet helemaal aan en liet af en toe wat steken vallen. Niettemin was er een moment met de keeper van Boxtel waarvoor een penalty toegekend had kunnen worden. De Ammerzodense bank zag er een strafschop in, maar de bal werd overduidelijk gespeeld. In de 80e minuut kreeg ook Jesse van Homelen nog geel vanwege natrappen.

Er was ook nog wat ruimte om een jeugdspeler te laten debuteren. Stijn van der Steen nam een tiental minuten de plek in van Mulder. De snelle buitenspeler bewees zich vrijwel meteen. Koud in het veld passeerde hij zijn directe tegenstander en stichtte het nodige gevaar. Kort daarna passeert Van der Steen dezelfde speler op weg naar de goal. Hij werd echter aan zijn shirt naar beneden getrokken en ten val gebracht. De arbiter zag wederom geen aanleiding om te fluiten.

Een groot slotoffensief van Ammerzoden mocht niet meer baten. Hoewel de ploeg nog enkele hachelijke momenten beleefde, loodste Boxtel zijn voorsprong en de overwinning in veilige haven.