Liempde nét rolstoelvriendelijk, moet de straat weer open...


JULES HAMELEERS

Enkele dagen nadat de Dorpsstraat in Liempde vorige week opnieuw was bestraat, lag de weg alweer open. Netbeheerder Enexis moest namelijk nog werkzaamheden uitvoeren aan de kabels. Dit dubbele werk kon niet worden, meldt de gemeente Boxtel.

De Dorpsstraat was vorige week aangepakt in het kader van Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL). De werkzaamheden aan de derde fase, waar deze weg én de Nieuwstraat onder vallen, worden rond de jaarwisseling afgerond.

Enkele dagen nadat de stoep was vernieuwd, moest het trottoir wéér worden opengebroken. Dit keer omdat Enexis een nieuwe kabel in de grond moest leggen. Het elektriciteitsnet heeft meer capaciteit nodig vanwege het vele gebruik van laadpalen voor elektrische auto's en het toenemend aantal zonnepanelen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de werkzaamheden niet op tijd bekend: de Dorpsstraat was al bijna klaar toen Enexis de plannen voorlegde. Er is nog gekeken of de kabel op een andere plek kon worden gelegd, maar dit was niet mogelijk. ,,Maar we zijn ons bewust van de erg ongelukkige planning", erkent de woordvoerder.

Het terugleggen van de stenen is volledig voor rekening van Enexis, dus kost de gemeente of RVL niks extra's. De woordvoerder zegt daarbij dat Boxtel hoge eisen stelt aan de manier waarop de tegels worden geplaatst, juist omdat het straatwerk net was vernieuwd.