D66: snel beslissen over school Esch

Als het aan de lokale D66-fractie ligt, wordt er niet te lang meer gewacht met het renoveren of de nieuwbouw van de Willibrordusschool in Esch. De democraten willen van het Boxtelse college van B en W weten hoe de kwestie vanaf 1 januari 2021 wordt opgepakt.

De gemeente Haaren heeft de twee aanvragen van onderwijsinstelling Cadans Primair voor vervangende nieuwbouw van de school geweigerd. Daarnaast werd de organisatie nalatigheid in het onderhoud van het gebouw verweten. D66 wil weten of de keuze voor renovatie of nieuwbouw nu bij Boxtel komt te liggen en hoe de zaak financieel geregeld wordt.

VERANTWOORDELIJK

D66 wijst op de wetten op het primair onderwijs en expertisecentra die per 1 januari 2015 zijn gewijzigd. Vanaf dat moment was niet de gemeente, maar de school zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. ,,Boxtel heeft er destijds voor gekozen om geld over te dragen aan de schoolbesturen. Hoe is dat in Haaren geregeld?", wil de fractie weten. Maar de democraten vragen zich vooral af of de gemeente Haaren het schoolbestuur überhaupt kan betichten van achterstallig onderhoud, aangezien zij daar zelf tot 2015 verantwoordelijk voor was.