Wereldmissiedag: stemmen van hoop voor West-Afrika


Onder het motto 'Gelukkig de vredestichtiers' uit de Bergrede in MatteĆ¼s 5,9 voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand, waar uiteraard ook de Boxtelse Heilig Hartparochie aan mee doet.

Te midden van grote problemen als honger, armoede, terreur en de coronapandemie in West-Afrika wil Missio stemmen van hoop laten horen. Missiezondag is vooral het feest van de solidariteit. Kerkgangers vieren dat zij deel zijn van een wereldwijde gemeenschap van mensen die verantwoordelijkheid voor elkaar nemen. Die verantwoordelijkheid wordt concreet in de wereldwijde collecte, die Missiezondag tot de grootste solidariteitsactie onder de katholieken maakt.

Missio Nederland maakt deel uit van de internationale Pauselijke Missiewerken. De organisatie steunt wereldwijd kinderen in nood, het pastorale werk van parochies en bisdommen en de opleiding van priesters, diakens, pastorale werkers en catechisten.

Oktober is de Wereldmissiemaand. Afgelopen weekend is Wereldmissiedag van de kinderen gevierd. Op Missiezondag 18 oktober wordt over de hele wereld in de katholieke kerk gecollecteerd voor het pastorale werk van parochies in de derde wereld. Missio is geheel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van parochies en donateurs en ontvangt geen subsidie van de overheid.

Missio steunen kan door een bijdrage te leveren via rekeningnummer NL65 INGB 0000 0015 66 onder vermelding van Missio Werelmissiemaand. Meer informatie: www.missio.nl.

The Brain gaat weer online quizzen

The Brain, het quizbedrijf van Kiske de Leest en Marc de Laat, wilde weer starten met de maandelijkse pubquiz. Door de recente coronamaatregelen in de horeca is dat plan in de ijskast beland en hebben de Boxtelaren besloten weer online te gaan quizzen. De eerste avond vindt plaats op donderdag 15 oktober.

Aan de eerste reeks online vragenspellen in september deden zo'n dertig teams mee.

De eerstvolgende quiz op 15 oktober start om 20.15 uur. Via een livestream vanaf de Facebookpagina, Brain Quiz, kan iedereen deelnemen. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. De volgende avonden zijn gepland op de donderdagen 5 en 26 november.

De maandelijkse avonden vonden voorheen plaats in partycentrum Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel. Dat sloot door de coronacrisis definitief de deuren. Daarom moest The Brain op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden: zaal 't Hof in Liempde.