Guus, Isis en Lori van der Heijden wandelen zondag een sponsorloop van zestien kilometer door de Kampina. (Foto: Jan Hermens).
Guus, Isis en Lori van der Heijden wandelen zondag een sponsorloop van zestien kilometer door de Kampina. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

DUELS WORDEN AFGELAST DOOR CORONA

Rugbyers Ducks kunnen Oysters 2 lang bijbenen

De rugbyers van Ducks/Oysters konden de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet spelen: door het coronavirus besloten de sporters van Octopus uit Uden niet af te reizen naar hun uitwedstrijd in Boxtel. Daarom speelde Ducks/Oysters een oefenwedstrijd tegen Oysters 2 in Oisterwijk. Lange tijd konden de rugbymannen de hoger spelende tegenstander bijbenen, maar gingen uiteindelijk toch flink onderuit. Eindstand: 51-7.

De rugbyers van Ducks/Oysters waren er op gebrand om in de eerste wedstrijd op eigen veld tegen Octopus een goed resultaat neer te zetten. Omdat ook het tweede team van Oysters uit Oisterwijk de tegenstander zag afhaken door corona, werd afgesproken om een oefenwedstrijd te organiseren.

ZWARE KLUIF

Oysters 2 speelt een klasse hoger en gaat voor het kampioenschap: daar hadden de gasten dus een zware kluif aan. De eindstand van 51-7 lijkt geen verrassing, maar tot ver in de wedstrijd lagen de kaarten anders. Twintig minuten voor het eindsignaal liet het scorebord namelijk een stand van 14-7 zien.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd, totdat de Oisterwijkse ploeg de snelle vleugelspelers goed wist op te stellen. Op dat moment vloeiden ook de krachten weg bij de bezoekers waardoor het thuisteam kon doorstoten. Ducks/Oysters gaf ook steeds meer ruimte weg. Toen de Oisterwijkers nog een fitte aanvallende speler in het veld brachten, werd het te veel voor de dapper strijdende uitploeg.

Ondanks de pittige nederlaag hebben de rugbyers goed kunnen oefenen voor hun aankomende competitiewedstrijden. Zondag 11 oktober speelt het combinatieteam van Boxtelaren en Oisterwijkers tegen RC Tilburg. De wedstrijd start om 12.30 uur.


JEUGD

Uitslagen zaterdag 3 oktober

Cubs: The Dukes - Ducks/Oysters        19-27

Junioren: Bokkenrijders - Ducks/O.        19-10

Colts: Ducks/O. - Rams/Pickwick        90- 0

Programma zaterdag 10 oktober

Cubs: Ducks/Oysters - Bokkenrijders        11.00

Junioren: Ducks/Oysters - The Dukes        12.00

Colts: Bulldogs - Ducks/Oysters        13.30

SENIOREN

Uitslag zondag 4 oktober

Oisterwijk Oysters 2 - Ducks/Oysters        51-7

Programma zondag 11 oktober

RC Tilburg - Ducks/Oysters        12.30


BROER (9) EN ZUS (8) LOPEN 16 KILOMETER

Sponsortocht Guus en Isis tegen ziekte waaraan vader overleed


JAN HERMENS

Zestien kilometer gaan ze zondag 11 oktober wandelen door natuurgebied Kampina: best een pittige afstand. Guus (9) en Isis (8) van der Heijden uit Boxtel lopen echter niet voor niets: met hun tocht zamelen ze geld in ter bestrijding van de ziekte waaraan hun vader overleed.

De opbrengsten van de sponsortocht gaan naar Support Casper, een organisatie die onderzoek naar alvleesklierkanker bekostigt. ,,Papa is aan alvleesklierkanker gestorven", vertelt Guus.

DONATIES

Toen hun vader Marco op 31-jarige leeftijd overleed, waren Guus en Isis twee en drie jaar. Nu zijn ze in de leeftijd iets te kunnen doen tegen kanker. Ze hebben flessen ingezameld, knutselwerkjes verkocht en zondag wacht de wandeltocht. Guus, Isis en hun moeder Lori hoopten via hun actiepagina 1.500 euro te vergaren. Dat bedrag is inmiddels overschreden. Uiteraard kunnen er nog donaties worden gedaan. Isis: ,,We lopen van Oostenrijk naar Boxtel." ,,Oostenrijk is een beetje ver", lacht Lori. ,,We vertrekken in Oisterwijk."

Guus en Isis zien de wandeling vol vertrouwen tegemoet. ,,We lopen heel vaak in de Kampina", zegt Isis. Guus: ,,En ik heb met de avondvierdaagse al eens tien kilometer gewandeld."

TOCH SAMEN...

Broer en zus zouden eigenlijk al in april dit jaar op pad gaan. Toen was het in de natuurgebieden zó druk dat de tocht niet doorging. Nederland zat destijds in de intelligente lockdown. Lori: ,,We hebben het verzet naar 11 oktober. Vijf dagen later is Marco's sterfdatum. Meestal kwamen we dan met familie en vrienden bij elkaar. Dat kan nu niet, maar zondag lopen er van tijd tot tijd mensen een stukje met ons mee. Op deze manier zijn we toch samen, alleen dan buiten en niet met z'n allen tegelijk." Er gaat wat eten en drinken mee voor onderweg en een kleedje om op te zitten. Lori: ,,We nemen onze tijd en maken er een bijzondere dag van."

Wie de actie een warm hart toedraagt en Support Casper wil ondersteunen, kan een bijdrage doneren via https://www.supportcasper-acties.nl/actie/lori-guus-en-isis-van-der-heijden/donateurs.


p Guus, Isis en Lori trekken zondag de wandelschoenen aan voor een sponsorloop van zestien kilometer door natuurgebied Kampina om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Vader en man Marco overleed in 2014 aan deze ziekte. (Foto: Jan Hermens).