VION NEEMT FLEXWERKERS IN DIENST

Vleesverwerker streeft naar vaste krachten

Varkensslachterij Vion biedt in Duitsland 3.300 flexmedewerkers een vast contract aan. Dat heeft te maken met veranderende wetgeving. Vanaf 1 januari 2021 is het bij onze oosterburen verboden om in de vleesindustrie uitzendkrachten op flexibele basis te laten werken. Dat ligt anders in Nederland, en dus ook in Boxtel, meldt een woordvoerder van het bedrijf.

,,Flex-medewerkers vallen in Duitse werkcontracten niet onder een cao. In Nederland is dit wel geregeld." De woordvoerster stelt wel dat Vion ook in Nederland het liefst met vast personeel werkt. ,,De laatste jaren is het steeds moeilijker om regionaal medewerkers te vinden in Nederland en Duitsland. We streven ook naar vaste krachten. In Nederland hebben we in 2019 daarom 124 flexkrachten in dienst genomen."

Flexmedewerkers die in vaste dienst komen, zijn daarmee niet langer verbonden aan uitzendbureaus.

De medewerkers die een vast contract krijgen, werken al langer bij Vion. Ze worden ingezet bij het slachten en het veredelen en verpakken van vleesproducten.

Overigens mag Vion Boxtel sinds kort weer varkensvlees naar China exporteren. Er gold een blokkade, maar die is opgeheven. De varkensslachterij verkoopt veel producten aan Azië en binnen dat werelddeel is China een grote afnemer.


Vergunning dino-duo onherroepelijk

De plaatsing van twee Europasaurussen op de rotonde Dukaat in Boxtel komt steeds dichterbij. De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk.

De gemeente Boxtel kondigde al in januari aan zichzelf een vergunning te willen verlenen voor het plaatsen van de dino's. Daar kwam bezwaar tegen. Alle procedures zijn nu echter afgerond. De replica's worden in de Filipijnen gemaakt, zegt directeur René Fraaije van het Boxtelse Oertijdmuseum, dat de 'dieren' levert. Hij verwacht dat ze in het voorjaar geplaatst worden. Die klus voert Grondverzetbedrijf Van Pinxteren uit bij wijze van sponsoring, aldus de directeur.