Ilona van Gurp wist nog enkele keren op de honken te komen, maar tegenstander Roef! uit Moergestel bleek toch een maatje te groot voor Ducks. (Foto: Hans Verberk).
Ilona van Gurp wist nog enkele keren op de honken te komen, maar tegenstander Roef! uit Moergestel bleek toch een maatje te groot voor Ducks. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Softbalsters Ducks zien alle hoeken van het veld

Al vroeg kwamen de softbalsters van Ducks zondag in eigen huis op achterstand tegen Roef! De achterstand tegen de gasten uit Moergestel kon niet meer worden goedgemaakt. Ook het tweede treffen (de teams spelen twee duels op dezelfde dag) ging verloren.

In de eerste inning wist Roef! meteen veel punten te scoren door honkslagen waardoor de vrouwen van Ducks tegen een 0-11 achterstand aankeken toen zij aan slag mochten. Door een goede tweehonkslag van Ilon van Gurp kwam Ducks meteen op de honken, maar scoorde niet.

In de tweede inning had Roef! meer moeite met de ballen van de Boxtelse pitcher en maakte daarom nu slechts drie punten. Ducks bereikte opnieuw de honken door Brechje Smit, zonder tot scoren te komen. In de derde inning liep Roef! verder uit. Uitslag: 0-17.

Ook in de tweede wedstrijd schoot Roef! razendsnel uit de startblokken en maakte veertien punten in de eerste inning. Van Gurp sloeg weer een honkslag waarna ook Rianne Boer volgde: twee vrouwen stonden op de honken. Van Gurp werd alsnog uitgemaakt maar Boer wist een punt te scoren dankzij een honkslag van Smit. Tussenstand 1-14.

In de tweede inning kreeg Ducks wederom drie honkslagen tegen en wist de thuisploeg zelf niet op de honken te komen. Roef! scoorde niet meer. Ondanks een tweehonkslag van Van Gurp bleef het bij 1-17.

JUNIOREN

Daags tevoren wisten de junioren een knappe prestatie neer te zetten tegen de Tilburgse Blue Lions. Opvallend waren twee geweldige vangballen van Marlou Peters en Merel van Rosendaal. Ook dankzij goed spel van onder meer Mellisa van Berkel, Pien Toemen, Puck van der Burgt en Lucy van der Vleuten won Ducks met 7-3.

Uitslag zaterdag 3 oktober

GHSV PH1 - Ducks PH1        15-9

Programma zaterdag 10 oktober

Ducks JS1 - Saints JS1        12:30

Saints JS1 - Ducks JS1        14:00

Ducks AH1 - Roef! AH1        11:00

Ducks JH1 - Parkstad Lions JH1        14:00

Ducks PH1 - Nuenen PH2        10:00

Programma zondag 11 oktober

Hilvers. Hurricanes DS1 - Ducks DS1        13:00

Hilvers. Hurricanes DS1 - Ducks DS1        15:10

Jeka H3 - Ducks H2        10:00

Royals H1 - Ducks H1        15:00


t Ilona van Gurp wist nog enkele keren op de honken te komen, maar tegenstander Roef! uit Moergestel bleek toch een maatje te groot voor Ducks. (Foto: Hans Verberk).