Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SPORTHAL PIUS X VOOR EEN DAG EEN WAAR SPEELWALHALLA

JAS-dag smullen voor Liempdse jeugd

,,Dat de kinderen aan het einde van de dag allemaal een grote glimlach op hun gezicht hebben, dat is het mooiste wat er is." Voorzitter Jeffrie Tuhumury is helder waarom de vrijwilligers van Jong Actief Sportief Liempde (JAS) zondag alles uit de kast hebben getrokken voor kinderen van groepen twee tot en met zeven in sporthal Pius X.

Wat voor alle verenigingen geldt, geldt ook voor JAS. Het aantal basisschoolkinderen in Liempde loopt terug. Dus nieuwe aanwas is niet meer zo vanzelfsprekend. De activiteitenvereniging besloot daarom te doen waar zij goed in is: een glimlach toveren op de gezichten van de jonge deelnemers. ,,Er zijn bijna honderd kinderen naar de JAS-dag gekomen, dus het is een uitermate geslaagd evenement geweest", vertelt Tuhumury. ,,Ook bij ons is er een gigantische terugloop in leden. Daarom is deze dag georganiseerd voor álle Liempdse jeugd van groep drie tot en met zeven." Ook waren er veertien kinderen die naar groep twee gaan, en dus eigenlijk pas vanaf volgend schooljaar mee kunnen doen, weet Tuhumury, maar die zouden dan volgend jaar kunnen aansluiten bij JAS. ,,In totaal liepen er tussen de jonge bezoekers zo'n zestig niet-leden tussen. Als daar slechts een deel van inschrijft, zijn we geslaagd."

'BEEST'

En de kinderen die nog niet bekend waren met JAS, konden ervaren wat de vereniging allemaal voor hen in petto had. Heel Pius X was afgehuurd en de verschillende ruimtes waren volgepropt met activiteiten. In de grote sporthal maakten de kinderen een ritje op de handmatige rodeostier, waarbij het uiteraard de kunst was om op de rug van het 'beest' te blijven zitten. Via de touwen konden andere speelgenoten het dier laten bewegen. In die zaal waren er ook een enorme stormbaan van zeventien meter lang en een springkussen opgesteld. In de kleine ruimte was het een drukke boel tijdens het apenkooien en boven werd nog een hobbyruimte ingericht. Tuhumury: ,,Het populairste was volgens mij toch wel het lasergamen. De hele ruimte was afgeplakt, er lagen strobalen, banden en grote vaten om de ruimte aan te kleden. Teams van zes tegen zes gingen met elkaar de strijd aan."

Naast veel inzet van het JAS-team, vond de vereniging het ook waard om wat centen voor de activiteitendag neer te leggen. ,,We zijn een gezonde vereniging, dus we kunnen ook wel wat lijden", aldus de voorzitter. Bovendien, sommige dingen zoals de glimlach van een kind, zijn onbetaalbaar.

* * *

Wie interesse heeft om vaker mee te doen met JAS, kan zich daarvoor melden via e-mail: info@jasliempde.nl.


p Het was zondag smullen geblazen voor Liempdse basisschooljeugd. De kinderen werden flink verwend door activiteitenvereniging JAS.


q Sporthal Pius X was zondag een waar speelwalhalla, onder meer dankzij deze handmatig te bedienen stier. (Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding