VERLIES ONDANKS PRIMA KEEPENDE FAES

Blessureleed teistert LSV in partij tegen Ollandia

Het is LSV niet gelukt om zondag van Ollandia te winnen. Ondanks een prima keepende Mark Faes, kon de ploeg uit Lennisheuvel de nul niet houden in Olland: het werd 2-0.

Het was vanaf minuut één duidelijk dat Ollandia niets minder dan de overwinning over de streep wilde trekken. LSV werd direct onder druk gezet. Toch voetbalden de gasten zich hier regelmatig goed onderuit. Na een kwartier spelen kwamen de voetballers uit Lennisheuvel beter in het duel. Echter, door veel slordig spel aan beide kanten, kwam de wedstrijd niet echt los. Totdat Ollandia uitbrak via de sterk spelende rechtsbuiten. Na een steekpass vanaf het middenveld op de diepgaande vleugelaanvaller, belandde diens prima voorzet bij de tweede paal. Gelukkig voor LSV hield Faes zijn team - hier voor de eerste keer - in de wedstrijd.

Een kleine tien minuten later werd de andere vleugelspeler van Ollandia de diepte ingestuurd, maar simpel van de bal gelopen door Maykel van Kasteren. Dit gebeurde in het zestienmetergebied en de Ollandse voetballer claimde nog een penalty. De scheidsrechter trapte er niet in. Ruststand: 0-0.

Job Kruijssen viel intussen uit met een blessure en werd voor de tweede helft vervangen door Daniel van Wordragen. Het spel van LSV was beter, maar de ploeg bleef onnodig slordig. De gastheren gingen de lange bal vaker hanteren. Verdediger Teun de Jong was echter heer en meester in de lucht. In de zestigste minuut werd achter zijn defensie een bal neergelegd op de diepgaande spits van het thuisteam. Tot zijn teleurstelling zag de aanvaller de bal (weer) worden gestopt door sluitpost Faes.

Nadat Kruijsen eerder al uitviel, raakte ook Abdelatief Azammad geblesseerd. Tot overmaat van ramp moest ook diens vervanger Arjan van Helvoirt worden gewisseld vlak nadat hij het veld betrad. In een kopduel kreeg hij een ijsbeentje en kon daardoor niet meer verder. Dirk van der Struijk kreeg enkele minuten na die invalbeurt een grote kans om LSV op voorsprong te zetten, maar de speler zag zijn inzet over de goal verdwijnen.

In de 70e minuut werd er heel even niet opgelet door de gasten en het was meteen raak. De bal kwam opnieuw via een steekpass bij de spits van Ollandia die dit keer wel wist te scoren. Toen een klein kwartier voor tijd ook nog de 2-0 viel, was het afgelopen in Olland. Eindstand 2-0 voor de thuisploeg.

Zondag 11 oktober tracht LSV in eigen huis opnieuw de eerste competitiezege binnen te slepen. Dan treft het om 14.30 uur Casteren.

DVG oefent thuis tegen Essche Boys

De duels van zowel DVG als Essche Boys werden zondag afgelast. Beide vierdeklassers speelden daarom een onderling oefenduel. In het Liempdse sportpark De Roode Bleek won DVG: 2-1. (Foto: Gerard Schalkx).